Tre Nokia 3310

Det ble solgt over 100 millioner Nokia 3310 

© Shutterstock

Legendariske Nokia 3310 gjenoppstår

Snart kan du få tak i en billig og robust mobilklassiker med et batteri som holder i dagevis.

15. februar 2017 av Mikkel Jacobsen

Det er 17 år siden Nokia 3310 ble lansert, og den var en hit fra første stund. Den usedvanlig robuste telefonen ble solgt i mer enn 100 millioner eksemplarer og blir ofte regnet som en av de beste telefonene som noensinne er produsert.

Det finske selskapet HMD Global har kjøpt rettighetene til Nokia-navnet. Etter alt å dømme vil de lansere en ny versjon av Nokia 3310 ganske snart, nemlig under messen Mobile World Congress i Barcelona .

Det er skribenten Evan Blass fra nettstedet VentureBeat som har kommet med uttalelsen, og hans forutsigelser har ofte vært vist seg å stemme.

Koster litt over 500 kroner
Vi vet ennå ikke om det er snakk om en tro kopi av den opprinnelige telefonen. Det ryktes at prisen blir på litt over 500 kroner, hvilket tyder på at HMD Global kommer til å utstyre telefonen med ganske beskjeden teknologi. Til den prisen kan du likevel bruke den nye 3310 til å ringe, skrive meldinger og kanskje, i begrenset omfang, gå på nettet.

Det gir mening å gjenopplive 3310. Den vil sannsynligvis ”gå rett hjem” hos nostalgikerne. Det er sikkert også et stort marked blant dem som for eksempel reiser mye eller liker seg på hytta, og som vil ha en billig og robust telefon med lang batteritid.

Vi vil vite mer om den nye 3310 etter Mobile World Congress, som starter 27. februar.

Kanskje du er interessert i...