Pokemon Go Pikachu

Pokémon GO rett inn på topplisten

Lørdag ble Pokémon GO lansert i Norge og kort tid etter krasjet serverne, men startvanskene satte ingen stopper for suksessen. Pokémon GO gikk rett inn på de norske topplistene i både Google Play Butikk og Apple App Store.

19. juli 2016 av Emil Maischnack Jensen

De mest iherdige hadde allerede installert Pokémon GO på telefonen ved å endre geografisk plassering i Play- eller Apple-butikken, men sist lørdag ble altså spillet lansert i Norge, og slike triks er ikke lenger nødvendig.

Lørdag ble spillet lansert i 26 europeiske land, inkludert Norge, men lykken ble kortvarig. Pågangen var så stor at serverne krasjet. Etter fire timer var spillet oppe og gikk igjen, og siden den tid har det rykket inn på topplistene i både Google Play Butikk og Apple App-store.

Pokémon skapte kaos i amerikansk park

I Pokémon GO jakter du på Pokémoner og kjemper med andre spillere i virkeligheten ved hjelp av GPS og utvidet virkelighet, augmented reality. Spillet har raskt blitt den store "snakkisen" verden rundt.

Videoen under viser hvordan mengder av spillere valfartet til Central Park i New York da det dukket opp en sjelden Pokémon i parken.

A Vaporeon popped up in the middle of Central Park and this happenedpic.twitter.com/bSJ6GUvPvh

— Izzy Nobre (@MrNobre) July 16, 2016

Spillet kan lastes ned gratis til iPhone- og Android-telefoner, men for å få noen særlig fremgang i spillet må du kjøpe det.

## > Les mer om Pokémon Go her

Kanskje du er interessert i...