Robust telefon

Slik finner du den mest robuste mobiltelefonen

Det kan være vanskelig å finne en mobiltelefon som tåler en støyt. Her får du noen gode råd om hva du bør se etter hvis du er på jakt etter en robust mobiltelefon.

27. juni 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

De fleste har nok en eller annen gang mistet telefonen i gulvet, eller enda verre, i vann. Og deretter virker den ikke lenger.

Kunne du egentlig ha unngått dette?

Det finnes mange vanntette og robuste mobiltelefoner å få kjøpt, og hvis du vet hva du skal se etter, kan du unngå de fleste mobilulykker.

IP-sertifiseringen avslører hvor robust mobilen er

Det viktigste å se etter når du er på utkikk etter en robust telefon, er IP-sertifiseringen.

Sertifiseringen viser hvor godt telefonen avviser støv og vann.

For eksempel er Samsung Galaxy S9+ klassifisert etter IP68. Det vil si at den både er støvsikker og fortsatt vil fungere etter et lengre opphold i vann.

IP67 betyr at den klarer kortere tid i vann, og IP57-telefon vil kun vært delvis støvtett.

Les mer om IP-systemet her.

Les også om en telefon du trygt kan miste i gulvet,

Mobiltelefoner som oppfyller militær standard

Hvis du er på jakt etter en usedvanlig hardfør telefon, skal du se etter telefoner som oppfyller amerikanske militærstandarder.

Militærstandarden er ikke like spesifikk som IP-standarden, men betyr at produktet i hvert fall er testet mot fall, støt, vann og høye og lave temperaturer.

Telefoner som oppfyller militærstandarden 810G, er vanligvis beregnet på bruk på byggplasser og lagere. Noen er også beregnet på friluftsmennesker som er mye ute i røff natur.

> Les mer om mobiltelefoner

Kanskje du er interessert i...