Kvinne rengjør telefon

Nei, du skal ikke bruke glassvask

© Shutterstock

Slik rydder du skikkelig på telefonen

Med tiden samler det seg gamle filer og bilder på telefonen, og de blir liggende å ta opp plass. Heldigvis kan gratisapper hjelper deg med oppryddingen.

1. mai 2017 av Mikkel Jacobsen

Hvis telefonen din har blitt treg og internminnet begynner å bli fullt, er det kanskje på tide med en skikkelig vårrengjøring. Du kan slette mange filer og apper manuelt, men småfiler og annet rusk kan lett blir glemt. Dette er det heldigvis lett å få has på med en såkalt cleaner app.

Android – Ccleaner

En av de aller beste oppryddingsverktøyene til pc er også en fremragende app til Android-telefoner. Ccleaner går gjennom hele telefonen og frigjør lagringsplass og ram. Etterpå vil telefonen føles langt raskere.

iPhone – Magic Phone Cleaner

Ccleaner får man dessverre ikke til iPhone, men det finnes mange gode alternativer, for ekstempel Magic Phone Cleaner. Her blir du veiledet gjennom hele ryddeprosessen; appen har en behagelig design, og annonsene som appen inneholder er ikke i veien for en enkel og grundig rengjøring.

I Komputer for alle 7/2017 kan du lese mer om hvordan du får mer plass på telefonen.

Tegner du et abonnement nå, kan du lese hele artikkelen med det samme på mobilen eller nettbrettet via appen WypeHer kan du også lese de siste ti utgavene av bladet. 

Kanskje du er interessert i...