Sjekk hastigheten på mobilen

Hvor rask er telefonen din sammelignet med dagens raskeste? Se hvordan du sjekker det.

© Shutterstock

Slik sjekker du hastigheten på mobilen

Vet du hvordan telefonen din gjør det mot de raskeste mobiltelefonene på markedet? Med en app på telefonen eller et besøk på hjemmesiden til Geekbench kan du finne det ut.

12. oktober 2020 av Mathias Alsted Lund Flinck

Vil du ha markedets raskeste mobil? Eller vil du bare finne ut hvor rask den du har er, sammenlignet med dagens toppmodeller?

Begge deler kan du få svar på med Geekbench, som er det vanligste verktøyet til å måle telefoners ytelse.

På tjenestens hjemmeside kan de se det innbyrdes styrkeforholdet mellom de beste Android-telefonene og telefonene og nettbrettene som kjører iOS, operativsystemet til Apple.

iPhone 12 er den beste mobiltelefonen akkurat nå

Alle telefonene er rangert etter en totalsum som programmet Geekbench regner ut ved blant annet å vurdere telefonenes ytelse.

Akkurat nå regnes iPhone 12 fra Apple som en de absolutt beste med et samlet resultat på 1583 poeng, mens de raskeste Android-telefonen følger litt lenger ned på listen.

> Sjekk listene – helt øverst velger du Android eller iOS.

Slik tester du din egen telefon

Hvis du vil sammeligne telefonen din med de beste akkurat nå, må du installere Geekbench-appen. Den bruker et par minutter på å teste telefonen. Deretter gir den en poengsum som du kan sammenligne med listene på hjemmesiden til Geekbench.

Poengene er bare et uttrykk for et innbyrdes styrkeforhold. Det er altså ikke et entydig svar på om telefonen din er raskere eller langsommere enn konkurrentene.

Du kan laste ned Geekbench til Android og iOS ved å søke etter "Geekbench" i de respektive app-butikkene.

Velg rett mobiltelefon

Det er ikke bare hastigheten du bør tenke på når du skal kjøpe ny mobil. Du bør også vurdere kameraet, operativsystemet, skjermstørrelsen og mange andre faktorer.

I bladet Komputer for alle nummer 17/2020 har vi testet seks billige telefoner og sammenligner skjermer, hastighet, kameraer og mye mer.

> Les den store testen i Fordelssonen 

Slik får du Komputer for alle

Kjøp Komputer for alle i butikken og kiosken eller tegn et abonnement nå, og les artikkelen med det samme på mobil, nettbrett eller med appen Wype. Der får du også tilgang til de 10 siste utgavene av Komputer for alle.

> Prøv to utgaver av Komputer for alle, og få et smart trådløst tastatur til mobilen eller nettbrettet med på kjøpet for kun kroner 69,50. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...