Slik sparer du strøm på mobilen


Slik sparer du strøm på mobiltelefonen

Tips som gir lengre batteritid på Android-telefonen. Det er nemlig noen velkjente strømslukere som du bør kjenne til.

13. februar 2018 av Steffen Nielsen

Bruker du feil programvare, kan smarttelefonen gå skremmende fort tom for strøm.  

Facebook-appen er for eksempel en kjent strømsluker. I tillegg finnes det en rekke andre apper som avgjør hvor lenge du har strøm på telefonen.

Her har vi samlet en rekke tips som gir lengre batteritid på telefonen.

1. Velg et mørkt bakgrunnsbilde

Det høres kanskje rart ut, men hvis skjermbildet ikke har mange lyse farger, så kan det faktisk utgjøre forskjell. Du har selvfølgelig også muligheten til å dempe lysstyrken på skjermen.

2. Oppdater apper

Det kan være litt masete å oppdatere apper hele tiden, men det er gunstig for både sikkerheten og batteritiden.  

App-utviklerne forbedrer energieffektiviteten fortløpende. Det betyr at nyere versjoner har bedre batteriøkonomi, selv om selve oppdateringen tærer på batteriet.  

3. Vurder å bruke flymodus

Da mister selvfølgelig telefonen kontakten med omverdenen, men hvis du for eksempel skal spille spill eller høre på musikk, er det snart å slå på Flymodus for å spare strøm.

4. Bytt til lettversjonen

Facebook, Google Maps og en rekke andre apper finnes også i "light"-versjoner som bruker mindre strøm.

5. Dropp widgets

Widgets er små apper som ofte ligger på smarttelefonen når du kjøper den. 

De har hele tiden kontakt med nettservere for å kunne gi deg de siste nyhetene eller værvarsler. Hvis du ikke bruker dem, kan du like godt slå dem av og spare strøm.

Vit også at du alltid kan se hvilke apper det er som bruker strøm på mobiltelefonen akkurt nå. Gå til Innstillinger og finn Batteri.

Med en nødlader slipper du aldri opp for strøm på mobilen. Akkurat nå får du 2 utgaver av Komputer for alle og en nødlader for kun kroner 69,50. Les mer her.

Få batteriet i den bærbare pc-en til å leve lenger

Synes du også at den bærbare pc-en også fort går tom for strøm? 

Uansett hva som er grunnen til at den bærbare går fort tom for strøm, så kan du lese mer om hva du bør gjøre for at batteriet skal holde lenger, i Komputer for alle nummer 3/2018.

Få batteriet til å holde lenger

I artikkelen kan du for eksempel lese om hvordan du setter den bærbare i sparemodus, slår av enheter og overflødige prosesser du ikke bruker, og mye mer.

I Fordelssonen finner du dessuten et smart batteriverktøy som gir en mer presis måling og vurdering av hvor lang levetid batteriet har igjen (kun for abonnenter).

Kjøp Komputer for alle hos i nærmeste bladkiosk eller tegn et abonnement nå og les bladet med det samme i appen Wype.

Akkurat nå får du to utgaver av Komputer for alle og en elegant Bluetooth-høyttaler for kun kroner 69,50. Du sparer 401 kroner.

Kanskje du er interessert i...