Trådløs lading av iPhone

Trådløs lading er smart, men hvordan virker det? 

Slik virker trådløs lading

Trådløs lading er en teknologi som reduserer antallet kabler og kontakter i hverdagen – i hvert fall når vi skal lade mobilen. Muligheten finnes i stort sett alle nye telefoner. Her viser vi hvordan det gjøres.

23. februar 2023 av Henning Dadkhah Rasmussen

Hvis du har sett på annonser for mobiltelefoner de siste årene, har du trolig kommet over uttrykket QI eller trådløs lading.

Stort sett alle nye telefoner har nemlig denne teknologien som gjør det mulig å lade trådløst, slik at du slipper å tenke på kontakter og ledninger.

Derfor er det også sannsynlig at du allerede har en telefon som støtter trådløs lading, hvis den er mindre enn et par år gammel. 

Hvordan virker trådløs lading?

For å lade smarttelefonen uten ledning, må du ha en trådløs lader. 

Det er en plate som får strøm fra stikkontakten. Du legger mobilen på platen, så begynner ladeprosessen. Ofte kan du også lade eldre (eller flere) mobiler via et kabeluttak i den trådløse laderen, hvis du ønsker det.

Det følger som regel med en tradisjonell lader når man kjøper ny telefon, og derfor kan det være lett å overse at den nye telefonen faktisk kan lades trådløst. 

En trådløs lader kan ikke bare lade mobiltelefoner trådløst. Du kan også lade blant annet smartklokker, trådløse hodetelefoner (som Apple AirPods) og andre enheter som støtter trådløs lading.

Kanskje du er interessert i...