telefonsvarer

Telefonsvareren kan koste deg dyrt i utlandet

Det kan være en dyr fornøyelse å bli ringt opp når du er på reise utenfor EU. Utenfor EU kan du komme til å måtte betale for viderekobling til telefonsvareren, og dermed kan ubesvarte anrop synes godt på regningen. Vi viser hvordan du unngår problemet.

17. juni 2016

Du bør slå av viderekobling før du setter deg på flyet og reiser til et land utenfor EU. Det kan nemlig bli en kostbar affære å bli ringt opp når du er i utlandet.

Risikerer dobbel takst Du kan ende med å betale dobbel takst når anrop blir viderekoblet til telefonsvareren – oppringningen går nemlig først til din mobil i utlandet og deretter tilbake til den norske telefonsvareren. Informasjon om betingelsene står på hjemmesidene til de store telefonselskapene. Hos mange er det gratis, men hvis du bruker er teleselskap hvor det ikke er det, kan det koste deg dyrt.

Stopp viderekobling til telefonsvareren Her er et eksempel på hvordan du gjør det hos Telia. Tast ##002# og trykk deretter på det grønne telefonrøret, som om du skulle tatt i mot en oppringning. Nå er alle viderekoblinger stoppet.

Du kan aktivere telefonsvareren igjen ved å taste *004 (nummeret til din telefonsvarer)# og så trykke på det grønne telefonrøret.

Kanskje du er interessert i...