Windows 10 Mobile

Microsoft utfaser sitt mobile operativsystem, så Windows-telefoner som disse er snart historie.


© Microsoft

Microsoft: Bytt Windows-mobilen til Android eller iOS

Microsoft anbefaler at du velger en telefon med Android eller iOS, for nå utfaser de sitt eget mobile operativsystem – Windows 10 Mobile.

22. januar 2019 av Mathias Alsted Lund Flinck

Har du en smarttelefon med Windows, bør du etter hvert begynne å se deg om etter en telefon med Android eller iOS. Anbefalingen kommer fra Microsoft, som står bak Windows og det mobile operativsystemet Windows 10 Mobile.

Årsaken er at Microsoft slutter å støtte operativsystemet Windows 10 Mobile 10. desember 2019 slutter.

Det vil si at selskapet ikke lenger sender ut produkt- og sikkerhetsoppdateringer til Windows-telefoner.

Telefonene vil fortsatt virke, men ikke like pålitelig, og fra 10. mars 2020 vil du ikke lenger kunne sikkerhetskopiere telefoninnstillinger og programmer.

Du vil kunne gjenopprette filer fra tidligere sikkerhetskopier frem til slutten av 2020.

> Les mer om Windows 10 her

Jeg skal bytte telefon – hva gjør jeg?

Har du i dag en mobiltelefonen med operativsystem fra Microsoft, bør du derfor ikke vente for lenge med å bytte hvis du vil at telefonen skal være sikker.

Du bør sikkerhetskopiere kontaktene dine til Outlook-hjemmesiden. Det er den beste løsningen for å flytte kontakter fra en gammel til en ny telefon.

Uansett om du bytter til Android eller iPhone, vil du få tilgang til langt flere produkter enn du er vant til i dag.

Begge operativsystemene har nemlig både større og bedre app-butikker. I dem finner du ganske sikkert de samme programmene som du hadde på Windows-telefonen.

Bruk Testsonen vår når du skal velge ny telefon. Der finner du tester av mange både nye og eldre telefoner i alle prisklasser.

Finn din neste telefon i Testsonen.

Kjøp den riktige mobiltelefonen

I Komputer for alle nummer 3/2019 som er i salg fra 31. januar, finner du en stor guide som hjelper deg med å finne den helt riktige mobiltelefonen. 

Her viser vi alle valgene du bør tenke gjennom før du investerer i en mobiltelefon som passer perfekt til nettopp dine behov.

Kjøp bladet hos din nærmeste bladforhandler eller tegn et abonnement og les artikkelen med det samme på mobilen, nettbrettet eller pc-en i appen Wype. Her får du også tilgang til de ti nyeste utgavene av Komputer for alle.

> Prøv to utgaver av Komputer for alle og få et smart trådløst tastatur til mobilen eller nettbrettet med med på kjøpet for kun kroner 69,50. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...