Amazon Prime Video
Amazon Prime Video

Strømmetjenesten får en ny og mye etterspurt funksjon.

© Aayan Arts / Shutterstock.com

Amazon Prime Video: Populær funksjon gjør rimelig strømmetjeneste bedre

Amazon Prime Video er rimeligere enn konkurrentene, men har ikke vært særlig brukervennlig. Nå får tjenesten en funksjon som gjør det mulig å opprette forskjellige profiler på en konto.

10. juli 2020 av Martin Lorentsen

Amazons strømmetjeneste, Amazon Prime Video, byr på mengder av filmer, serier og dokumentarer. 

Strømmetjenesten er imidlertid ikke like brukervennlig som for eksempel Netflix. Brukerflaten oppleves som litt forvirrende. 

Nå tar imidlertid Amazon Prime Video et skritt i riktig retning og tilbyr  en av de mest populære funksjonene fra Netflix.

Det har nemlig blitt lettere å dele Amazon Prime Video mellom venner, og du får muligheten til å lage forskjellige profiler på en konto.

LES OGSÅ: Slik får du mer ut av Netflix

Hva er Amazon Prime Video?
Amazon Prime Video

Muligheten til å lage forskjellige profiler på en konto er en god grunn til å prøve Amazon Prime Video. En annen er at prisen ligger godt under konkurrentene, og det mangler ikke på spennende innhold hos denne strømmetjenesten.

© sdx15 / Shutterstock.com

Lag profiler til ungene i Amazon Prime Video

Amazon Prime Video gir deg ikke bare muligheten til å lage forskjellige profiler. Du får også kontroll over innholdet barna skal få tilgang til.

Konkurrerende strømmetjenester har hatt denne funksjonen lenge, og nå kan du altså få den også hos Amazon Prime Video. 

Amazon Prime Video angir profilene som barneprofiler. Det betyr at profilen bare kan vise tv-serier og filmer som er for barn opptil 12 år. Man kan heller ikke foreta innkjøp i appen fra en barneprofil.


LES OGSÅ: Nå blir det lettere å finne filmer på internett

Amazon Prime er et rimelig alternativ

Amazon Prime Video har kanskje ikke de nyeste Hollywood-filmene, slik konkurrentene Netflix og HBO har, men den er et rimeligere alternativ til de populære strømmetjenestene.

Amazon Prime Video gir deg en gratis prøveperiode på én måned. Deretter koster den 5,99 euro, som for øyeblikket er cirka 55 kroner, per måned.

Les mer om om Amazon Prime Video og start prøveperiode på primevideo.com.

LES OGSÅ: Få oversikt: Hvor mye koster det å strømme filmer og serier?

Amazon Prime viser Indiana Jones
Indiana Jones

For cirka 55 kroner kan du for eksempel se alle Indiana Jones-filmene på Amazon Prime Video. 

Dette kan du se på Amazon Prime i Norge

Netflix har nok mange av de nyeste storfilmene, men Amazon Prime Video har massevis av nytt, egenprodusert innhold.

Amazon Prime Video er for eksempel i gang med å produsere en stor serie om det fantastiske Tolkien-universet fra Ringenes Herre. Serien skal visstnok være tidenes dyreste, med det produksjonsbudsjett på mange milliarder, og opptakene skal foregå på New Zealand. Akkurat som de Oscar-vinnende filmene til Peter Jackson.

Amazon Prime Video har dessuten den kritikerroste spionserien Patriot om CIA-agenten John Tavner, samt en hel rekke unike dokumentarfilmer og mye mer.

Du finner blant annet gamle klassikere som Indiana Jones-filmene, Crocodile Dundee og Tilbake til fremtiden-triologien på Amazon Prime Video.

LES OGSÅ: Disney+: Ettertraktet strømmetjeneste kommer til Norge

Kanskje du er interessert i...