Her er den nye Chromecasten med fjernkontroll
Rimelig Chromecast:

Nye Chromecast koster bare 449 kroner. 

© Google

Google klar med ny og rimelig Chromecast

Hvis tv-en din er treg og hakker, har Google løsningen: En Chromecast med medfølgende fjernkontroll. Og nå er den klar i en rimeligere versjon.

30. september 2022 av Niklas Ernst

I 2008 lot ingeniør Majd Bakar seg inspirere av sin kone og hvordan hun gikk frem når hun ville spille av filmer på tv-en. Først fant hun en film hun ville se på datamaskinen sin. 

Så la hun inn filmen i en spilleliste, lukket datamaskinen og startet en spillkonsoll som var koblet til tv-en.

LES OGSÅ: Hva er Google Chromecast?

Deretter kunne hun starte filmen på tv-en via spillkonsollen. Siden Bakars kone syntes at tv-ens grensesnitt og menyer var så ulogiske og trøblete å bruke, lagde hun sin egen «hack».

Det la Bakar merke til, og han bestemte seg for å gjøre prosessen enklere og smidigere. Han ville lage et produkt der brukeren kunne styre innholdet på tv-en ved hjelp av telefonen.

Den første Chromecasten på markedet

I 2011 ble Bakar ansatt hos Google, og her la han frem ideen som senere skulle bli til produktet Chromecast – et produkt som for mange i bunn og grunn har endret måten de ser på tv på, og som for alvor har bidratt til å øke forbruket av strømming.

Slik så Chromecast ut i 2013.

Slik så den første Chromecasten ut. Den kom på markedet i 2013. 

© Google


Den første Chromecasten kom på markedet i 2013, og nå i 2022 er Google klar med en ny versjon. Mye er skjedd siden den første Chromecasten, som utelukkende kunne styres fra en annen enhet, for eksempel mobiltelefon, nettbrett eller pc.

LES OGSÅ: Verdens første wifi-radio med Chromecast

Den nye Chromecasten kan nemlig også styres med en fjernkontroll, slik at du ganske enkelt kan legge den gamle fjernkontrollen i skuffen og la den bli der.

Ny og rimelig Chromecast fra Google
Ny og rimelig Chromecast:

Den nye Chromecasten er mer elegant i designen enn den første versjonen. Og du kan styre alt med den medfølgende fjernkontrollen.

Velg mellom dyr og rimelig modell

Den nye Chromecasten er også utstyrt med en kraftigere prosessor enn den opprinnelige. Derfor håndterer den bedre filmer og serier i høy oppløsning, og gir mindre hakking i menyene når du beveger deg rundt.

LES OGSÅ: TEST: Google Chromecast med Google TV

Den nye Chromecasten fra Google kan vise video i Full HD, altså 1920 x 1080 piksler. Har du en Full HD-tv, er dette altså en suveren løsning. 

Chromecasten koster 449 kroner.

Google selger også en dyrere Chromecast som kom på markedet tidligere i år. Den kan vise film i den høyere 4K-oppløsningen og koster 695 kroner.

Begge produktene kan kjøpes hos Google

I grafikken nedenfor kan du se hvordan den nye Chromecasten fungerer. 

Kanskje du er interessert i...