Slik bruker du nye Chromecast
Chromecast:

Gi den gamle tv-en nye krefter med Google Chromecast. Vi viser deg hvordan. 

© Google/Grafikk: Komputer for alle

Interaktiv grafikk: Slik bruker du nye Google Chromecast

Google har lansert en ny Chromecast, som for første gang styres ved hjelp av en fjernkontroll. Her ser du hvordan den fungerer.

1. oktober 2022 av Niklas Ernst

Få ting i verden er mer frustrerende enn gamle tv-er som reagerer tregt, som hakker i menyene og som er utstyrt med utdaterte apper som – til tross for tv-produsentenes store ord og løfter – aldri blir oppdatert, men bare støver ned og er overlatt til seg selv.

LES OGSÅ: Hva er Google Chromecast?

Høres det litt for kjent ut? Da er dette en god nyhet.

Den er relativt rimelig, og du kan raskt og enkelt ta eierskap over tv-en og aldri mer måtte forholde deg til den gamle, trege og ulogiske programvaren som produsentene i sin tid valgte å utstyre tv-en med.

I dag finnes det nemlig mange små bokser på markedet som du kobler til tv-en, og som inneholder både en egen prosessor og programvare, slik at du kan styre helt utenom tv-ens opprinnelige programvare. 

Slik fungerer Googles nye Chromecast

Et av de klart beste alternativene til en slik boks kommer fra Google og har navnet Chromecast. 

Den er nettopp kommet på markedet i en ny versjon, som er noe annerledes enn tidligere utgaver av Chromecasten. Tidligere kunne du nemlig bare strømme innhold fra telefonen, datamaskinen eller nettbrettet.

LES OGSÅ: TEST: Google Chromecast med Google TV 

Men i den nye versjonen følger det også med en fjernkontroll og et lite operativsystem. 

Den fungerer på den måten at du kan la den gamle fjernkontrollen ligge i skuffen, og i stedet betjene både tv-en og Chromecasten med den nye og brukervennlige fjernkontrollen.

I det nye nummeret av Komputer for alle viser vi hvordan du kommer i gang med å bruke den nye Chromecasten på den gamle tv-en din, slik at den nærmest får superkrefter. Og nedenfor kan du lese mer om hvordan Chromecasten og den medfølgende fjernkontrollen fungerer. 

Hold musen over punktene for å lese mer om de forskjellige funksjonene.

Slik kommer du i gang

Vil du gjerne bruke den nye Chromecasten med det samme, er det relativt enkelt å komme i gang.

LES OGSÅ: Verdens første wifi-radio med Chromecast

Du trenger bare en Chromecast til ca. 700 kroner, en tv, en wifi-tilkobling og en app til telefonen. Deretter er det bare å sette opp alt og komme i gang.

I det nye nummeret av Komputer for alle nummer 17/2022 viser vi deg trinn for trinn hvordan du setter opp hele systemet slik at tv-en kommer i toppform. 

Du kan også lese artikkelen «Gi den gamle tv-en nye krefter» i Fordelssonen allerede nå.

Kanskje du er interessert i...