Kvinne ligger i sofaen og ser på Netflix.
Netflix:

Nå vil Netflix forsikre seg om at du betaler for å se filmene og seriene når du bruker tjenesten, og at du ikke deler tilgangen med venner og familie.

© Shutterstock

Netflix jakter på gratispassasjerene

Netflix vil få snylterne til å betale for å se film og tv via tjenesten, i stedet for å låne andres kontoer.

Netflix er tilsynelatende blitt så lei av at folk bruker tjenesten uten å betale, at det nå skal bli vanskeligere og dyrere å ha flere brukere på samme Netflix-konto.

Dette er for å hindre at flere husstander deler på samme Netflix-konto for å slippe å betale for egne kontoer.

I første omgang iverksetter Netflix endringene som et forsøk i Sør- og Mellom-Amerika. Det er brukerne i Chile, Costa Rica og Peru som har fått gleden av å være de første til å bli belastet med ekstra betaling.

Det vil fortsatt være mulig å dele Netflix-konto innenfor egen husstand, slik at familiens medlemmer kan ha sin egen profil på familiens konto. Men du kan (fortsatt) ikke dele påloggingsinformasjonen med andre utenfor din egen husstand.

Prisen for Netflix øker med 20 kroner

Netflix vil imidlertid gjøre det enkelt for deg å bli betalende kunde hvis du i dag deler konto med andre, skriver de på nettsiden sin.

Det finnes to løsninger for Netflix-brukere som frem til nå har delt konto med andre. 

Hvis du har en Netflix-konto, kan du opprette en «underkonto» for to personer utenfor husstanden. Det vil koste 2,99 dollar i måneden (ca. 26 kroner), noe som er litt billigere enn et fullt abonnement.

Et annet alternativ er å konvertere en brukerprofil fra en eksisterende Netflix-konto til en helt ny konto. Da får du automatisk flyttet Netflix-historikken, listen over ting du vil se og personlige anbefalinger til den nye kontoen, som du naturligvis betaler full pris for.

>Les også: 3 hemmelige triks for Netflix

Vanskeligere å logge på fra ulike adresser

I 2021 introduserte Netflix totrinnsbekreftelse for kontoer som ble brukt fra ulike steder. Dels for å øke sikkerheten hvis påloggingsinformasjonen blir delt eller lekket på nettet, men nok i større grad for å gjøre det vanskeligere å være flere brukere på samme konto.

Netflix har opplevd en konstant høy vekst i mange år, men i første del av 2022 er det ikke kommet så mange nye kunder som forventet. 

Det er ikke lenge siden Netflix-abonnement i Norge fikk økt månedspris.

Netflix har ennå ikke annonsert om endringene også vil bli rullet ut til resten av verden.

> Les flere artikler om Netflix her

Kanskje du er interessert i...