EU gjør det mulig å strømme digitalt innhold når du er i utlandet.

Nå er det snart ingen grenser for hvor du kan se film og annet digitalt innhold i EU.

Se Netflix på tvers av landegrensene

EU vil presse blant annet Netflix og HBO å gjøre innhold tilgjengelig for nordmenn når de er i utlandet.

1. april 2018 av Steffen Nielsen

Du har kanskje vært i utlandet og forgjeves forsøkt å strømme serier fra en leverandør som du abonnerer på hjemme, og blitt møtt med den frustrerende meldingen ”Filmen er bare tilgjengelig i Norge”.

Det er heldigvis en saga blott. 

Fra 1. april 2018 har du kunnet bruke ditt norske strømmeabonnement i alle EU-landene i opptil 30 dager om gangen. Deretter må du bruke abonnementet ditt i Norge igjen, før du kan se videre i et EU-land.

Dette kan du gjøre fordi EU vil pålegge strømmetjenester som Netflix og HBO å gjøre innholdet tilgjengelig på tvers av landegrenser innen EU, og fordi vi er medlem av EØS, gjelder dette også nordmenn.

At strømming i utlandet overhodet har vært problem, skyldes at hvert land har sitt eget ”bibliotek” av filmer og serier. 

> Les mer om strømming

Ta Netflix med på ferien

Den nye løsningen til EU ønsker å sikre at alle innbyggerne som er underlagt disse restriksjonene, kan få mulighet til å se de samme filmene og seriene, akkurat som hjemme.

Du kan med andre ord ta med deg biblioteket ditt på utenlandsreisen. De tekniske løsningene for dette må leverandørene selv sørge for.

Allmennkringastere som NRK, må selv velge om de vil gjør biblioteket sitt tilgjengelig for nordmenn i utlandet.

Nå kan du få bedre lyd ved pc-en, helt uten å forstyrre omgivelsene. Akkurat nå får du et sett hodetelefoner, 2 nummer av Komputer for alle og det digitale bilaget "Alt du bør vite om strømming" for kun kroner 59,50. Du sparer 411 kroner. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...