Bruk disse internettverktøyene

Nettet er fullt av gode verktøy som kan konkurrere med programmene på pc-en. 

© Shutterstock

Disse internettverktøyene kan erstatte programmene dine

Chromebooker blir stadig mer populære, men da du må klare deg uten Windows-programmene. Her gir vi deg fem geniale verktøy som erstatter programmene.

10. februar 2023 av Niklas Ernst

Verktøy på nettet blir stadig bedre og etter hvert så avanserte at de i mange tilfeller helt kan erstatte programmene du har på datamaskinen.

LES OGSÅ: Genialt verktøy: Fjern bakgrunnen på bildene dine

Det har flere fordeler.

Du slipper f.eks. å oppdatere programmene siden utvikleren av verktøyet sørger for dette selv. Og du trenger heller ikke bekymre deg for om du har nok plass på datamaskinen til å installere nye programmer når de i stedet ligger på nettet.

Spesielt med ChromeOS, Googles internettbaserte operativsystem til datamaskiner, har utviklingen av nettverktøy gått raskt, og disse verktøyene kan nå erstatte vanlige Windows-programmer på datamaskinen din.

På en Chromebook kan du nemlig ikke bruke tunge programmer. 

Her er 5 geniale verktøy på nettet

Her har vi samlet fem av de mest imponerende internettverktøyene som ikke krever at du installerer noe som helst. Bare klikk på lenken og begynn å bruke verktøyet. 

 1. Bruk Photopea til fotoredigering i stedet for Photoshop
  www.photopea.com

 2. Med Clipchamp kan du redigere videoer på nettet
  https://www.clipchamp.com/

 3. Verktøyet Squoosh gjør det mulig å komprimere bilder
  www.squoosh.app

 4. Smallpdf gjør det enkelt å redigere i PDF-filer
  https://www.smallpdf.com/

 5. Bruk WeTransfer-verktøyet til å dele store filer med venner og familie
  www.wetransfer.com

Prøv ChromeOS selv

Hvis du liker tanken på å bruke nettbaserte verktøy fremfor vanlige programmer, kan du nå prøve Googles ChromeOS selv. Google har nemlig gjort det mulig å installere operativsystemet på en vanlig Windows-datamaskin.

LES OGSÅ: Slik lager du kunst med kunstig intelligens

I magasinet Komputer for alle nummer 3/2023 og 4/2023 viser vi i to deler hvordan du installerer ChromeOS på din egen datamaskin, og vi viser også hvordan du bruker operativsystemet fra Google.

Du kan kjøpe Komputer for alle der du pleier å kjøpe blader, men du kan også lese artikkelen i Fordelssonen her allerede nå.

Kanskje du er interessert i...