Her kan du se hvorfor din neste datamaskin bør være en Chromebook.
Chromebook

Her kan du se hvorfor din neste datamaskin bør være en Chromebook.

© Konstantin Savusia / Shutterstock.com

Her er tre gode grunner til å kjøpe en Chromebook (og noen grunner til å la være)

Googles Chromebook er en praktisk og allsidig datamaskin, men er den verdt pengene? Få svaret her.

Det er over 10 år siden de første Chromebookene ble lansert. 

I mellomtiden har Chromebooken utviklet seg fra å være en datamaskin med ganske begrensede muligheter til i dag å være et seriøst alternativ til Windows-pc-er.

Men hvorfor skal du ta sjansen på en Chromebook i stedet for en Windows-pc med det kjente operativsystemet fra Microsoft? 

Her er tre gode grunner til å investere i en Chromebook:

1. En Chromebook kan klare alle de grunnleggende oppgavene på pc-en

Selv uten å installere andre apper enn Googles egne kan du redigere tekster, regneark og presentasjoner. Googles apper kan også åpne og lagre dokumenter i Microsofts filformater for Word, Excel og PowerPoint.

Du kan holde videomøtene dine i Google Meet, og du kan finne frem i verden ved hjelp av Google Maps. Hvis du går tom for alternativer, er det mange gratisapper i den innebygde Google Play Butikk, og her har Chromebooken et ess i ermet:

2. En Chromebook kan kjøre Android-apper 

I tillegg til de «interne» appene til Chrome OS, som ofte er utvidelser til Googles Chrome-nettleser, kan du også kjøre Android-apper på Chromebooken din. Det er en stor fordel fordi du da får tilgang til hundretusenvis av apper som du kjenner fra telefonen din. 

Det gjør det enkelt å finne et morsomt spill, eller kanskje en god app til avspilling av podkaster. Hvis det er apper som lagrer data på nettet, vil du kunne jobbe videre med de samme tingene senere på telefonen.

Chromebook med penn
Chromebook

Mange Chromebooker har berøringsskjerm slik at du kan bruke Android-apper på samme måte som du gjør på telefonen. Det finnes også modeller der det følger med en penn slik at du kan ta digitale notater direkte på skjermen.

© Shutterstock

3. Chromebooker er rimelige

Operativsystemet Chrome OS stiller ikke like høye krav til datamaskinen som Windows 11. Derfor kan Chromebookene takle litt tregere og dermed også rimeligere maskinvare inne i datamaskinen. Det betyr at Chromebookene ofte er rimelige – noen modeller er til og med VELDIGE rimelige. Helt ned til under 3 000 kroner.

Chromebooker produseres av mange forskjellige selskaper, for eksempel Lenovo og Samsung, så du kan få en pc som passer til akkurat din smak.

Derfor bør du IKKE kjøpe en Chromebook

Det høres jo ut som Chromebooker er et utmerket valg når du skal kjøpe ny pc, men det er også gode grunner til ikke å kjøpe en Chromebook.

Den viktigste grunnen er nok alle programmene du ikke kan kjøre på en Chromebook. Hvis du for eksempel er vant til å bruke Photoshop eller andre spesialprogrammer som krever høy ytelse på pc-en, så kan du ikke bruke dem på Chromebooken.

Du kan heller ikke spille de nyeste skytespillene som du kanskje kjenner fra Windows. I stedet må du nøye deg med enkle spill som er ment å kjøres i en nettleser eller på en Android-telefon.

Hva er en Chromebook?

En Chromebook er en bærbar pc som kjører Googles operativsystem Chrome OS. Du kan lese mer om Chromebooker og Chrome OS i vår omfattende artikkel, som du finner her

Her får du også svar på mange andre spørsmål om den lille, praktiske pc-en.

> Du kan også lese den store testen vår allerede nå i Fordelssonen her

Kanskje du er interessert i...