Samsung Galaxy Book Pro 360 med integrert penn.
Windows 11-pc:

Samsungs nyeste serie med bærbare pc-er kan alle enkelt og gratis oppgraderes til Windows 11.

© Samsung

Finn riktig pc med Windows 11

Komputer for alle har testet seks bærbare pc-er som enten leveres med Windows 11 eller som raskt kan oppgraderes fra Windows 10.

8. april 2022 av Morten Skeldal Østergaard Testredaktør

Lanseringen av Windows 11 er en god unnskyldning for å oppgradere den gamle datamaskinen.

I Komputer for alle nummer 7/2022 tester vi seks bærbare pc-er som enten er klare for Windows 11 eller som leveres med det nye operativsystemet forhåndsinstallert på pc-ens SSD-stasjon.

Med andre ord – bærbare pc-er som kan kjøre Windows 11 fra dag én.

Kraftig bærbar eller nettbrett?

De testede pc-ene gir mange forskjellige muligheter: Noen er store og raske. Andre er små og lette og kan gjøres om til et nettbrett ved å vippe skjermen raskt rundt på baksiden.

På nettbrett-pc-ene sørger Windows 11 selv for å deaktivere tastaturet slik at du kan styre Windows på skjermen med fingertuppene – akkurat som på et vanlig nettbrett.

Det er også gode gaming-pc-er i testpanelet, og det fine med gamingmaskiner er at hvis en pc kan kjøre de nyeste 3D-spillene, er den kraftig nok til å klare stort sett hva som helst

> Les også: Sant eller usant? Hvordan skal du egentlig behandle pc-batteriet?

Tenk gjennom behovene dine – og prøv før du kjøper

Du får vanligvis det du betaler for når du kjøper en bærbar pc: Prosessorens hastighet, lagringsplassens størrelse og kvaliteten på skjerm og tastatur følger som oftest prisen. 

De fleste bærbare pc-er kan kjøpes i flere konfigurasjoner slik at du slipper å betale for dyre komponenter du ikke trenger. 

Det kan for eksempel være forskjell på prosessor, grafikkort, RAM og lagringsplass i spesielle utgaver av den samme overordnede modellen. Derfor kan den totale ytelsen selvfølgelig også variere alt etter hvor mye penger du velger å bruke. 

Hvis du vil være helt sikker på å få en bærbar pc som passer til dine behov, er det lurt å forberede deg grundig før du tar frem betalingskortet. Du kan finne ut mye før du kjøper. 

Les for eksempel artikkelen vår «5 gode råd før du kjøper en ny datamaskin» samt vår test av nye pc-er i Testsonen

Og så er det alltid lurt å prøve pc-en før du kjøper.

Slik testet vi datamaskinene

De seks bærbare datamaskinene i testen gjennomgikk grundige undersøkelser i testlaboratoriet vårt. 

De er testet hver for seg, og så har vi sammenlignet skjermene. Vi målte datamaskinenes ytelse med PassMark PerformanceTest.

Det er et benchmark-verktøy som utfører en rekke tester av komponentene. I tillegg til prosessoren tester verktøyet også datamaskinens evne til å behandle både 2D-
og 3D-grafikk. 

2D-grafikk påvirker hvor rask pc-en er til hverdagsbruk, for eksempel når du bruker kontorprogrammer, mens 3D-grafikk brukes fortrinnsvis i dataspill. 

Verktøyet måler også hastigheten på datamaskinens RAM, som er pc-ens korttidsminne der den lagrer data som skal brukes. Til sist måles harddiskens eller SSD-ens overføringshastighet.

Felles for de beste pc-ene i testen:

  • Prosessor: Intel Core i7 – 11800H
  • RAM: 16 GB
  • Lagringsplass: 1 TB SSD
  • Grafikkort: NVIDIA GeForce RTX 3060
  • Skjermstørrelse: Ca. 16”
  • Vekt: Ca. 2 kg

Stor test av bærbare Windows 11-pc-er

De seks bærbare datamaskinene i testen vår i Komputer for alle 7/2022 er naturligvis bare et utvalg av de mange datamaskinene du kan få med Windows 11. Men testen gir deg et klart bilde av hva du bør se etter når du skal kjøpe en ny pc.

De testede maskinene ligger prismessig rundt 10 000 kroner – noen er rimeligere og noen litt dyrere, og det er prisnivået du må opp i hvis du vil ha en datamaskin av høy kvalitet som både er rask og har god lagringsplass.

> Les den store testen vår i Komputer for alle nummer 7/2022 eller i Fordelssonen her

Kanskje du er interessert i...