I Komputer nummer 6/2017 kan du få hjelp til å finne den helt riktige maskinen når du skal ut i pc-jungelen for å kjøpe ny. 

© Komputer for alle

5 gode råd før du kjøper ny pc

Det noen enkle tommelfingerregler som er greie å kjenne til når du skal kjøpe ny pc – slik at du er sikker på at du velger riktig.

20. april 2017 av Morten Skeldal Østergaard

"Hvilken pc skal jeg velge?"

Det er spørsmål vi i redaksjonen hører ofte – både på jobben og privat. Det er et spørsmål det er vanskelig å svare på, for den perfekte pc-en for deg er ikke nødvendigvis det samme som for meg. 

Vi har samlet fem gode råd som kan hjelpe deg å velge riktig pc – til en fornuftig pris.  

1. Prøv den først

Når du kjøper en bærbar eller en alt-i-ett-pc, er det viktig at du prøver den først, fordi det er vanskelig å bytte ut komponenter senere. 

Sjekk for eksempel hvordan skjermen klarer seg i sterkt lys, skriv på tastaturet og bruk pekeplaten til å styre Windows.  

Følelsen av hvordan det er å jobbe på maskinen er noe du ikke kan lese deg til i en annonse.

2. Finn ut hva du trenger

Datamaskiner er kostbare ting, og det er ingen grunn til å betale ekstra for funksjoner du ikke trenger.  

Finn ut hvilke funksjoner som er viktigst for deg, og kutt eventuelt ned på andre områder. Hvis du for eksempel ofte har behov for å ta med deg maskinen på tur, kan vekten være viktigere enn hvor rask prosessoren er.

3. Bruk litt tid

Sørg for å sette deg godt inn i tingene. Les tester på nettet (for eksempel Komputer for alles Testsone) eller anmeldelser fra andre kjøpere.  

Du kan også spørre familie og venner om deres erfaringer med forskjellige merker.  

Når du har funnet frem til den maskinen du vil kjøpe, så sørg for at du ikke betaler mer enn nødvendig.  

På nettet kan du raskt sjekke butikkenes hjemmesider og finne laveste pris, eller du kan bruke sammenligningstjenes­ter som Prisjakt.

4. Kjøp på riktig tidspunkt

“Ikke kjøp mat når du er sulten”, lyder et gammelt råd. Det gjelder også når du skal handle ny pc.  

Hvis datamaskinen bryter sammen for eksempel i ukene før jul, må du betale kraftig overpris for en ny. Prøv så langt du kan å kjøpe ny pc når kjedene har store salgskampanjer.

5. Ikke kjøp det aller nyeste

De mest fanatiske entusiastene vil nemlig ha de nyeste produktene så fort som mulig, nesten uansett hva de koster. Prisen er som regel svært høy til nyhetens interesse har lagt seg.

Få en komplett guide til kjøp av ny pc

I Komputer nummer 6/2017, som er i salg nå, får du en komplett guide som hjelper deg å gjøre de riktige valgene når du skal kjøpe ny pc. 

I guiden forklarer også testredaktøren vår ord og forkortelser du gjerne møter i tilbuds­avisene fra de store elektro­nikk­­kjedene eller på hjemmesiden til forhandlerne. 

Tegner du et abonnement på Komputer for alle nå, kan du lese de ti siste bladene på mobilen eller nettbrettet via appen Wype.

Kanskje du er interessert i...