Webcam, nettkamera
Webcam

Butikkhyllene med nettkameraer er snart tomme.

© Shutterstock

Nettkameraer blir revet ut av butikkhyllene

Etter at vi ble sendt hjem for å jobbe, har salget av nettkameraer nærmest eksplodert, og butikkhyllene er nesten tomme.

31. mars 2020 av Martin Lorentsen

På grunn av koronautbruddet har vi blitt bedt om å jobbe hjemmefra, og videomøter har blitt en del av hverdagen. 

Det har hatt konsekvenser for antallet nettkameraer i butikkhyllene. Akkurat som med omsetningen av håndsprit og toalettpapir, har salget av nettkameraer eksplodert. 

Nettkameraer i alle størrelser og prisklasser har blitt revet ut av hyllene, og i elektronikkjeden Power har salget økt så voldsomt at de sliter med å dekke etterspørselen.

"På få dager var nesten alt vi hadde av nettkameraer borte. Vi er på utkikk i Europa og resten av verden etter flere vi kan kjøpe inn, men akkurat nå er nettkameraer vanskelig å oppdrive”, forteller Power til Komputer for alle.

LES OGSÅ: Slik sjekker du om nettkameraet er hacket

Hodetelefoner er også populært

Nettkameraer er ikke den eneste formen for elektronikk butikkene går tomme for i disse dager.

Også hodesett med mikrofon har vært usedvanlig lett å omsette, og det er fordi gode hodetelefoner gjør videomøter med kolleger og familie både enklere og bedre.

"Vi har også solgt mange hodesett med mikrofoner, og det er alle slags mennesker som kjøper disse tingene nå”, forteller Power videre.

LES OGSÅ: Slik sikrer du hjemmekontoret

Flere nettkameraer kommer

Fordi mange har etablert hjemmekontor de siste ukene, har salget av nettkameraer og hodetelefoner økt hos alle de store elektronikkjedene.

Produktene er mer eller mindre borte fra butikkene, men nye forsyninger er på vei. For å være sikker på at du får tak i det du vil ha når varene ankommer, bør du følge med på leveringsdatoene hos de ulike kjedene. Hos mange kan du også reservere produkter på hjemmesiden.

Hvis du vil ha videosamtaler med for eksempel familien, kan du bruke tjenester som WhatsApp, Skype og Teams på smarttelefonen ved å installere de respektive appene. 

LES OGSÅ: Inviter til familiefest på nettet med WhatsApp og Skype

Kanskje du er interessert i...