Test_webcam_komno_122012

Test av webkameraer

Selv om det står Full HD på siden av webkameraet, er dette absolutt ikke en garanti for høy bildekvalitet eller jevne bevegelser i opptaket. Les testen vår, og finn ut hvilket luksuswebkamera som gir deg de beste videoopptakene.

21. oktober 2012

Last ned denne artikkelen her og les mye mer om webkameraer.

Med et nytt webkamera i HD-klassen kan du ta opp video i fantastisk kvalitet.

De aller fleste bærbare pc-er leveres med et innebygd webkamera som sitter i rammen over skjermen. Hvis du ikke allerede har et webkamera i datamaskinen, får du dem kastet etter deg på den nærmeste pc-butikken for noen få hundrelapper. Men du bør egentlig bare glemme alt om de innebygde og billige typene. For hvis du vil ha opptak i høy oppløsning som har god bildekvalitet og jevne bevegelser, må du investere i luksusutgaven av et webkamera. De kan ta opp i den høye oppløsningen som kalles Full HD og er på 1920 x 1080 piksler. Og det er også stor forskjell på bildekvaliteten mellom ulike Full HD-kameraer.

Video uten hakking Det er absolutt ikke det samme hvilket webkamera du velger. Og den avgjørende forskjellen mellom testdeltakerne er om de har muligheten til å komprimere den innspilte videoen eller ikke. For de kameraene som selv komprimerer opptakene, leverer flytende video uten hopping og hakking i høyeste oppløsning. Med et ”gammeldags” webkamera må datamaskinen gjøre den oppgaven, og den bruker en så stor del av pc-ens ressurser at selv den råtassen vi har som testdatamaskin, knapt klarte å holde følge. Resultatet blir dermed hakkende og forsinkede videoopptak som har store problemer med å holde følge med bevegelsene dine.

Kanskje du er interessert i...