Googles profesjonelle tjenester består blant annet av Gmail, Disk, Docs og Sheets, og de brukes av mange millioner mennesker over hele verden.
Google Workspace:

Googles profesjonelle tjenester består blant annet av Gmail, Disk, Docs og Sheets, og de brukes av mange millioner mennesker over hele verden.

Derfor blir du bedt om å logge på Googles tjenester

Google har økt beredskapen mot kriminelle på Workspace, og det betyr at du oftere enn tidligere vil bli bedt om å bekrefte identiteten din ved å logge på tjenesten du jobber med.

Synes du også det er irriterende når Google av og til ber deg logge på igjen når du for eksempel leser e-post i Gmail eller jobber med et dokument i Google Docs, har vi dårlige nyheter til deg:

Snart vil du måtte logge på Googles tjenester enda oftere.

Det skyldes at Google vil hindre såkalt «hijacking» ved å øke sikkerheten på alle selskapets tjenester i Workspace-programmet. Det er den samlede betegnelsen på alle Googles tjenester for produktivitet – for eksempel Gmail, Disk, Docs, Sheets, Kalender og videomøtetjenesten Meet.

> Visste du at du har fri tilgang til alle Googles kontorprogrammer når du har en Gmail-konto? Kom i gang med alle de ulike tjenestene med vår e-bok, som du kan laste ned her.

Kriminelle vil ta over kontoen din

Google spiller en viktig rolle i hverdagen til de fleste, og tjenesten lagrer blant annet opplysninger om kjøp, søkevaner og kredittkort. 

Derfor ønsker kriminelle å få tak i Google-kontoen din, og det prøver de med såkalte hijacking-angrep. 

Når de har lyktes med å overta en konto, har de også fri tilgang til alle Googles tjenester, og dette kan naturligvis misbrukes til økonomisk kriminalitet.

Du må bekrefte at du er deg

Svaret fra Google er det nye tiltaket der du oftere enn tidligere vil bli bedt om å bekrefte identiteten din. 

Det skjer ved at Googles tjenester selv identifiserer når du beveger deg inn i risikable innstillinger som ofte misbrukes av kriminelle – for eksempel hvis du vil endre navnet ditt i kontoinnstillingene. 

Derfor vil du i fremtiden oppleve at du ikke kan endre noen av innstillingene i Googles tjenester før du har bekreftet identiteten din. 

Bekreft i nettleseren eller på mobilen

Bekreftelsen kan enten gjøres ved at du logger på Google-kontoen din i nettleseren på nytt eller ved at du blir bedt om å bekrefte på den tilkoblede mobilen hvis du har aktivert totrinnsbekreftelse.

Den økte sikkerheten har allerede trådt i kraft, og forhåpentligvis gir det mindre risiko for å få stjålet kontoen sin – så det er verdt det ekstra bryet.

> Les også: Gjør Google-kontoen helt sikker med totrinnsbekreftelse

Kanskje du er interessert i...