Slett Google-konto – slik gjør du

Google følger med på alt som skjer på Google-kontoen din. Liker du ikke det, viser vi hvordan du sletter den.

© Shutterstock

Slett Gmail-kontoen og behold e-postmeldingene

Det er mulig å slette Google-kontoen, og samtidig beholde alle e-poster og andre data fra Google. Her ser du hvordan.

12. april 2021 av Steffen Nielsen

Google-universet er både lovprist og utskjelt.

Det er utvilsomt det enkleste systemet for håndtering av bilder, e-post, nettlesersynkronisering og mye annet som gjør livet enklere.

En Google-konto er "gratis", men Google tjener penger på data du legger igjen når du bruker forskjellige apper og tjenester samt nettleseren Chrome. Noen synes denne innhentingen av private data er problematisk, mens andre synes at fordelene oppveier ulempene.

Valget er selvfølgelig ditt, men har du fått nok av Googles snoking i privatlivet, kan du slette kontoen. Først bør du imidlertid laste ned en sikkerhetskopi av alle dine data.

> Les også: Slik oppretter du en Google-konto

Slik sletter du Google-kontoen

  1. Gå først til verktøyet hvor du kan slette tjenester og kontoer.
  2. Velg Slett Google-kontoen din i flisen øverst til høyre.
  3. Oppgi passordet for å bekrefte identiten din.
  4. Deretter vises en oversikt over alt kontoen din inneholder og som vil forsvinne hvis du sletter den. Klikk på koblingen last ned dataene dine.
  5. Nå blir du ført videre til verktøyet Google Takeout, og du ser en liste med alle dine Google-data. Velg hva som skal lastes ned til pc-en. Er det noe du ikke trenger å laste ned, kan du deaktivere valget. Bla nedover til bunnen av siden og velg Neste trinn
  6. Gå igjen nederst på siden, og klikk på Opprett eksport. Eksporten forberedes og du får en e-post når den er klar til nedlasting.
  7. Når filene er lastet ned og i sikkerhet på pc-en, går du til denne siden og velger Slett Google-kontoen din en gang til. Bla til du er nederst på siden, sett hake i de to boksene, og bekreft at du vil slette kontoen ved å klikke på Slett konto.


OBS! Valget om å slette kontoen er ugjenkallelig. Når det er gjort, har du ingen mulighet til å sikkerhetskopiere eller gjenopprette data.

> Les også: Hva skal skje med Google-kontoen din når du dør?

Kanskje du er interessert i...