Klikker du på Avslutt abonnement i en søppelpost, kan du forvente enda mer søppelpost i innboksen din
Avslutte abonnement?

En ny søppelpost-kampanje oppfordrer deg til å klikke på Unsubscribe, men det er et tips som dessverre fører til enda mer søppelpost i innboksen.

Derfor skal du aldri klikke på Avslutt abonnement i søppelposter

Det er fristende å klikke på «Avslutt abonnement» eller «Unsubscribe» når du mottar en uønsket e-post, men i mange tilfeller vil det bare føre til enda mer søppelpost fra samme avsender.

Det har lenge vært kjent at du aldri skal klikke på «Unsubscribe» eller «Avslutt abonnement» når du mottar en e-post som du ikke har valgt å abonnere på.

Det har vi i Komputer for alle advart om flere ganger.

Ved å klikke på teksten eller knappen forteller du kriminelle at det er liv i den andre enden og at e-postadressen din er aktiv.

Det vil ofte bety at du vil motta enda mer søppelpost på den e-postadressen fremover.

Helt ny strategi skaper forvirring

Nå har de kriminelle imidlertid funnet på en helt ny strategi, som tar det et skritt videre.

I en ny søppelpost-kampanje mottar man e-post fra svindlere, som ikke inneholder annet enn knappene for å avslutte abonnementet.

Dermed aner du ikke hva du melder deg av eller på, og dette betyr at e-postene det er snakk om ikke vil havne i søppelpostmappen din – og at det er mer sannsynlig at du klikker på Avslutt abonnement når e-posten ikke inneholder noe av verdi.

> Les også: 6 gode råd for å oppdage søppelpost og e-post fra svindlere

Samme resultat når du klikker

Til syvende og sist er imidlertid resultatet av klikket det samme som alltid: Når du klikker på «Unsubscribe» eller «Avslutt abonnement», sendes det en e-post til en rekke adresser som den kriminelle har kontroll over.

Nå vet han at det er et menneske i den andre enden av e-postadressen som vil motta og lese hans fremtidige søppelpostmeldinger. 

Og det utnytter han til å sende deg enda mer søppelpost.

Klikk aldri på unsubscribe i en søppelpost
Ikke klikk!

I den nye søpppelpost-kampanjen oppfordres du til å klikke på «Unsubscribe me!» for å stoppe de uønskede e-postene, men klikket forteller bare bakmennene at det er en mottaker i den andre enden.

Uansett om du klikker på Påmelding eller Avslutt abonnement i disse søppelpostene, vil du motta flere søppelpostmeldinger.
Ikke klikk!

I andre av de nye søppelpostene har du mulighet til å klikke på både «Påmelding» og «Avslutt abonnement», men begge knappene fører til det samme: Innboksen din fylles med søppelpost.

Unngå søppelpost i innboksen
Sender e-post til fremmede:

Når du klikker på Unsubscribe, åpnes det i noen tilfeller en ny e-post du må sende for å avslutte abonnementet. 

I mottakerfeltet står mange adresser som spammerne har kontroll over. Dermed vet de at du kan motta flere e-poster. 

Unngå fristelsen til å klikke på Avslutt abonnement

Selv om du er vant til at gyldige nyhetsbrev og andre e-postmeldinger du har meldt deg på, har en «Avslutt abonnement»-knapp, må du prøve å unngå fristelsen til å klikke «Unsubscribe» i disse nye e-postene – eller i søppelposter generelt.

Hvis du i stedet bare sletter e-posten, vil ikke spammerne forsøke å sende deg mer søppel. 

Du kan imidlertid fortsatt motta denne typen e-postmeldinger fra tid til annen, da vi ikke vet hvor ofte spammerne oppdaterer adressekartotekene sine. 

> Les også: Sjekk om e-postadressen din brukes til å sende søppelposter

Kanskje du er interessert i...