Lag din egen hemmelige nettside
Hemmelig nettside:

Vil du selv bestemme hvem som har tilgang til nettsiden din? Her viser vi deg hvordan. 

Lag din egen hemmelige nettside

Med Googles nettsideverktøy er det både raskt og enkelt å lage en nettside. Og du kan selv bestemme hvem som kan besøke den. Her viser vi deg hvordan.

22. april 2022 av Niklas Ernst

Vanligvis vil du gjerne ha så mange besøkende på nettsiden din som mulig. Du kan for eksempel prøve å få nettsiden din til topps på Google, gjøre den raskere og gjøre den enklest mulig å finne.

LES OGSÅ: Få nettsiden din til topps på Google

Men i noen tilfeller er det motsatt, 

der du ikke vil at hvem som helst skal besøke nettsiden din. Det kan for eksempel hende at nettsiden bare skal deles med medlemmene i en forening eller kanskje bare med familien din.

I slike tilfeller er det en fordel å kontrollere hvem som har tilgang til nettsiden. Og det kan du faktisk enkelt gjøre i Google Sites, som er Googles gratis og ganske habile nettsideverktøy.

Lag nettsiden din hos Google

Vil du lage en hemmelig nettside som bare spesielt inviterte har tilgang til, starter du med å lage en nettside i Google Sites.

Hvis du vil vite mer om hvordan du kommer i gang med å lage en nettside i Google Sites, kan du lese første del av serien vår om Googles nettsideverktøy i Fordelssonen her.

LES OGSÅ: Slik lager du din egen nettside på fem minutter

Når du har laget og lansert din første nettside, er du klar til å dele den – og kan altså selv bestemme hvem som har tilgang til den.

Gi tilgang til nettsiden din

Når du skal bestemme hvem som skal ha tilgang til nettsiden din, beveger du musepekeren oppover i menylinjen. Her klikker du på ikonet med en person og et lite plusstegn.

Da åpnes det et lite vindu. Under Linker skal du her klikke på Endre. Under Publisert nettsted Offentlig skal du nå velge Begrenset.

> LES OGSÅ: Er nettsiden din rask nok?

Deretter må du skrive inn e-postadressen til de personene du vil dele nettsiden med. Du må imidlertid være oppmerksom på at de du deler nettsiden med, må ha en Google-konto før de kan logge på.

Når du har skrevet inn personens e-post, mottar de en e-post i innboksen sin med en lenke slik at de kan besøke nettsiden din. 

Hvis du vil lese hele serien vår om å lage en nettside i Google Sites, finner du den i Fordelssonen her

> LES OGSÅ: Slik gjør du enkelt videoer og bilder klare til nettsiden din

Kanskje du er interessert i...