Har noen hacket passordet ditt?

Har noen hacket passordet ditt?

Sjekk om passordet ditt er hacket

Hjemmesiden haveibeenpwned.com kan fortelle om passordet ditt har blitt hacket.

1. april 2023

Det skjer stadig oftere at store nettsteder som Adobe, Dropbox og LinkedIn blir hacket og masse opplysninger blir lekket eller solgt til datakjeltringer.

Det kan få alvorlige følger for brukerne, særlig hvis både brukernavn og ukrypterte passord kommer på avveie.

Har noen hacket deg?

Er du urolig for om brukernavn og passord har blitt hacket, kan du sjekke det på haveibeenpwned.com (pwn er internetslang for ”own”, red.).

Det er sikkerhetseksperten Troy Hunt som står bak hjemmesiden. Han spesialiserer seg på skyggesidene av internett og slår alarm når viktige nettsider blir hacket og store datamengder blir lekket.

1. Tast inn epostadressen i søkefeltet øverst på haveibeenpwned.com

2. Trykk ”pwned?”

3. Nå får du en oversikt som viser om epostadressen din har blitt del av en datalekkasje.

Meld deg på nyhetsbrevet

Hvis epostadressen din er blitt hacket, oppfordres du til å bytte passord. Dette er særlig viktig hvis du bruker samme passord også på andre tjenester.

Du kan også melde deg på nyhetsbrevet til haveibeenpwned. Da vil du få en epost hvis epostadressen din dukker opp i forbindelse med en datalekkasje.

> Les mer: Når passordet blir hacket

Redaksjonen anbefaler: Få en komplett sikkerhetspakke nå

Hver eneste dag angripes pc-er over hele verden av forskjellige typer skadevare og virus.

Sikkerhetsfeil i systemer, apper og gamle programmer gir hackere muligheter til å snike seg inn på pc-er og smarttelefoner og skaffe seg tilgang til personlig informasjon og viktige filer.

Du kan selv gjøre noe for å unngå dette. For eksempel ved å ha et godt antivirusprogram, sørget for å sikkerhetskopiering og skaffet deg et spamfilter som luker ute uønsket epost.

Komputer for alle har samlet ti gode programmer i en komplett sikkerhetspakke. Programmene er nøye utvalgt og testet av våre eksperter, og du finner alltid de siste versjonene til nedlasting i bladets Fordelssone. Til hvert program finner du også grundige trinn-for-trinn guider.

> Akkurat nå får du et nummer av Komputer for alle med full tilgang til Fordelssonen for kun kroner 29,–. 

Kanskje du er interessert i...