Med noen få klikk kan Google Chrome skanne datamaskinen din for skadelige filer. 

© Shutterstock

Skann datamaskinen din for skadelige filer med Google Chrome

De færreste vet det, men Googles nettleser Chrome inneholder faktisk et verktøy som du kan bruke til å skanne datamaskinen din for skadelige filer. Her kan du se hvordan du bruker det.

11. august 2021 av Niklas Ernst

Det er ikke sjelden at du både i bladet og på hjemmesiden vår kan lese om lekkasje av passord og andre personopplysninger.

LES OGSÅ: Populær utvidelse rammet av skadevare

På nettet er det nemlig mange hackere og svindlere som gjerne vil prøve å stjele personlige opplysninger fra vanlige mennesker. Derfor gjelder det å gjøre det så vanskelig som overhodet mulig å få tilgang til opplysningene dine.

Det gjør du blant annet ved å endre og finjustere innstillingene i Chrome, slik at nettleseren blir så sikker som overhodet mulig. Da minimerer du nemlig risikoen for at skadelige nettsteder, skadevare og farlige filer infiserer datamaskinen din.

Skann datamaskinen din med Chrome

En av tingene du kan gjøre og som de færreste faktisk kjenner til, er å skanne datamaskinen din for skadelige filer med en innebygd funksjon i Google Chrome-nettleseren.

LES OGSÅ: Ny og stor oppdatering til Chrome: Se alle funksjonene her

Det kan være en god idé hvis det for eksempel vises popup-annonser som ikke forsvinner, eller at startsiden i Chrome endres til noe annet enn det du har valgt. 

Dette kan nemlig være tegn på at datamaskinen din er infisert med skadevare.

Du kan også bruke verktøyet selv om du ikke har observert noe mistenkelig på datamaskinen, men bare vil kjøre skanningen for sikkerhets skyld. 

Vær oppmerksom på at verktøyet i Chrome bare fungerer på Windows-datamaskiner og ikke på Mac.

Slik bruker du verktøyet:

  1. Åpne Chrome. Klikk på de tre prikkene øverst til høyre og deretter på Innstillinger.
  2. På venstre side klikker du på Avanserte og deretter på Tilbakestill og rydd opp.
  3. Klikk på Rydd opp i datamaskinen.
  4. Deretter klikker du på den blå knappen med teksten Finn. Nå skannes datamaskinen. Hvis den finner skadevare, klikker du på Fjern.

Slik gjør du Google Chrome helt sikker

Skanneverktøyet er bare ett av mange verktøy og innstillinger som finnes i Chrome.  

LES OGSÅ: Få oversikt over fanene dine i Google Chrome

I det nye nummeret av Komputer for alle viser vi enda flere innstillinger og funksjoner i Chrome som gjør nettleseren så sikker som overhodet mulig. 

En sikker nettleser er nemlig alltid en god idé – uansett om du vil beskytte deg mot farene på nettet fremover eller om du vil utbedre en skade som kanskje allerede er skjedd. 

> Les artikkelen «Slik gjør du Chrome helt sikker» i Fordelssonen her

Kanskje du er interessert i...