Chrome blir mye bedre hvis du utvider nettleseren med flere verktøy.

Slik bruker du utvidelser i Chrome

Oppfyller Chrome forventningene dine? Det gjør den i hvert fall hvis du installerer små nettleserutvidelser som passer til dine behov. Vi viser hvordan du får full kontroll på utvidelsene i Chrome.

12. august 2022 av Steffen Nielsen

Google Chrome er den desidert mest populære nettleseren på markedet. Siden lanseringen i 2008 har nettleseren kommet i helt nøyaktig 101 nye versjoner, og hver versjon har vært bedre enn forgjengeren.

Likevel er det alltid funksjoner og verktøy som pc-entusiaster ønsker seg, men som Google kanskje ikke selv har tenkt at skal være en innebygd del av nettleseren. 

Tusenvis av nettlesertillegg

Heldigvis har Google likevel gjort disse ekstraverktøyene tilgjengelige i en butikk med nettleserutvidelser. En nettleserutvidelse kalles også nettlesertillegg, plugin eller extension, og er et lite program som legger seg oppå nettleseren og gir deg en eller annen form for ekstra verktøy. 

Et klassisk eksempel er Print Friendly, som hjelper deg med å skrive ut ren tekst uten blekkrevende bilder og annen grafikk. 

Les også: Stort samarbeid skal forbedre nettleserutvidelsene

Slik legger du til en nettleserutvidelse i Chrome

Det er enkelt å legge til utvidelsene i Chrome. Her viser vi deg hvordan du gjør det fra Chrome Webshop.

  1. Besøk Chrome Webshop
  2. Se deg litt rundt og finn en spennende utvidelse
  3. Klikk på Legg til i Chrome på utvidelsens underside
  4. Bekreft valget med Legg til utvidelse

Nå legger du til utvidelsen. Vanligvis legger utvidelsene seg som små knapper øverst til høyre i Chrome. Klikk på knappene for å stille inn utvidelsene. På samme sted har du vanligvis også mulighet til å slå av en utvidelse midlertidig.

Slik finner du nettleserutvidelsene i Chrome

Du kan raskt få fingrene i en rekke glimrende utvidelser til Chrome, og de fungerer vanligvis upåklagelig. I noen tilfeller kan imidlertid tilleggene komme i veien når du surfer, og da kan det være nødvendig å finne den skyldige utvidelsen og eventuelt avinstallere den. Slik finner du oversikten over utvidelsene dine til Chrome

  1. Klikk på de tre vertikale prikkene øverst til høyre i Chrome
  2. Velg Flere verktøy, og klikk deretter på Utvidelser
  3. Oversikten vises. Du kan nå velge Fjern ved utvidelser du ikke lenger vil beholde i nettleseren.

To nettlesertillegg løser irriterende problemer

Komputer for alle anbefaler tilleggene I don't care about cookies og Block Website Notification Request. Begge disse tilleggene gir deg en mer uforstyrret nettleseropplevelse. Det kan du lese mer om i artikkelen Løs de 7 verste problemene i Chrome

Kanskje du er interessert i...