Ny Edge-oppdatering sparer på pc-ens krefter
Oppdatering:

Når du har mange faner åpne i Edge eller andre nettlesere, bruker dette en vesentlig del av pc-ens minne. Med den oppdaterte Edge-nettleseren blir ressursforbruket på pc-en mye lavere.

Microsoft Edge sparer på pc-ens krefter

Med en ny oppdatering til Edge-nettleseren sparer på enda mer av pc-ens minne og prosessorkraft, slik at pc-en føles raskere. Oppdateringen er klar til pc-en nå.

Nettleseren er et av de mest brukte programmene på en moderne pc, og hvis din foretrukne nettleser bruker mye minne og prosessorkraft, har det stor betydning for pc-ens samlede ytelse.

Derfor er det ekstra gode nyheter at den innebygde nettleseren Microsoft Edge i Windows 10 og 11 nå er oppdatert, slik at programmet sparer på enda mer av datamaskinens ressurser.

> Les også: Derfor bør du bruke Microsofts Edge-nettleser

Setter inaktive faner i dvalemodus

Allerede i desember 2020 lanserte Microsoft en betaversjon av Edge-nettleseren, der faner som ikke hadde vært i bruk i en periode, ble satt i dvale.

Det betyr at datamaskinens RAM og prosessorkraft ikke brukes på faner som du likevel ikke ser på.

Og effekten kan være omfattende, for en nettleser kan enkelt bruke flere gigabyte av pc-ens minne hvis du har mange åpne faner.

> Les også: Slik logger du på Edge – og får enda flere muligheter

Spar 85 % RAM og 99 % CPU

Med den nye oppdateringen av nettleseren, som du automatisk får på pc-en via automatiske oppdateringer i Windows, er effekten blitt enda større.

Nå sørger funksjonen nemlig for at åtte prosent flere faner settes i dvalemodus ved at Edge ser på faner som er relatert til de fanene som allerede er satt i dvale. 

Da settes de aktuelle fanene også i dvale, slik at du kan spare på enda flere av pc-ens ressurser. 

Funksjonen fungerer slik at hvis du ikke har klikket eller sett på en fane i løpet av to timer, settes den automatisk i dvalemodus og sparer dermed 85 prosent av minnebruken og 99 prosent av prosessorforbruket.

Så snart du klikker på en inaktiv fane, våkner den til live og lastes inn på nytt. Du kan også selv definere hvor lang tid det skal gå før fanene går i dvalemodus.

Du kan lese mer om den forbedrede funksjonen i et blogginnlegg hos Microsoft.

> Les også: Edge-nettleseren vinner i popularitet, men en annen nettleser ligger suverent på topp

Funksjonen Ytelse i Microsoft Edge
Ytelse:

Hvis du åpner innstillingsmenyen i Edge og klikker på Ytelse, kan du se alle data om hvor mye minne Edge sparer på pc-en din ved å sette inaktive faner i dvale (her vist på en engelsk versjon av Edge).

Gir deg betydelig lengre batteritid

Det er ikke bare pc-ens krefter som har nytte av å sette faner i dvale. Også batteritiden på en bærbar pc blir betydelig lengre med den nye og forbedrede funksjonen.

Microsoft har selv gjort en undersøkelse av ytelsen på 13 000 pc-er, og den viste at dvalefunksjonen i gjennomsnitt sparte 32 prosent på pc-ens samlede minne og ga 37 prosent lavere prosessorforbruk.

> Les også: Hvordan skal du behandle pc-batteriet slik at det varer lengst mulig?

Kanskje du er interessert i...