Edge-nettleseren øker i popularitet
Nettleseren Edge:

Det ser ut til at Microsoft Edge snart er den nest mest populære nettleseren blant pc-brukere.

© Shutterstock

Edge-nettleseren øker i popularitet

Lenge har Safari fra Apple vært den nest mest populære nettleseren blant databrukere, men nå er Microsoft Edge i ferd med å overta den plassen.

Microsoft Edge er Microsofts egen nettleser. Nettleseren er spesielt utviklet for Windows, men Google Chrome er likevel den de fleste foretrekker på verdensbasis.

Microsoft har i en lengre periode forsøkt å få oss til å bruke Edge-nettleseren. De har blant annet gjort det vanskelig å bytte nettleser i Windows 11. Og nå tyder ting på at Microsofts metoder har gitt resultater.

I hvert fall anslår analyseselskapet StatCounter at Microsoft Edge snart vil passere Apples Safari-nettleser i popularitet og dermed innta andreplassen i den store nettleser-konkurransen.

LES OGSÅ: Microsoft advarer mot å laste ned Chrome

Chrome topper fortsatt listen

Ifølge StatCounters analyse er Microsoft Edge snart den nest mest populære nettleseren hos verdens pc-brukere. Data fra analysen viser at Microsoft Edge brukes på 9,54 prosent av verdens pc-er.

Det er ganske tett på tallene for Safari-nettleseren, som ifølge analysen brukes på 9,84 prosent av alle stasjonære pc-er. Mozilla Firefox er på den annen side i ferd med å tape terreng og blir for øyeblikket brukt av 9,18 prosent.

Det er imidlertid ingen tvil om at Google Chrome fortsatt er den mest populære nettleseren på verdensbasis. Hele 65,38 prosent av databrukerne foretrekker Chrome-nettleseren, ifølge StatCounter.

LES OGSÅ: Nå er det enkelt å bytte standard nettleser i Windows

Edge passerer Safari i Europa

Selv om Edge-nettleseren ennå ikke har tatt igjen Safari på verdensbasis, tyder mye på at det snart vil skje. I Europa er Microsoft Edge allerede den nest mest populære nettleseren. Det viser tall fra StatCounters analyse.

Hele 10,9 prosent av europeerne bruker Edge-nettleseren på pc-en, mens Apples nettleser brukes på 9,95 prosent av kontinentets datamaskiner.

På mobilen er det imidlertid helt andre tall som gjelder. 

Her bruker 26,71 prosent nettleseren Safari, men det skyldes i stor grad at Safari er standard nettleser på iPhone. Chrome er fortsatt den mest populære også på smarttelefoner, der 62,06 prosent bruker nettleseren.

LES OGSÅ: Slik bruker du inkognitomodus på mobiltelefonen

Kanskje du er interessert i...