Nå kan du velge å handle på avbetaling direkte via Edge.
Kjøp på kreditt i Edge:

Hvis du plutselig mottar uventede betalingskrav, har du kanskje valgt avbetalingsløsningen Zip i stedet for kredittkortet ditt når du har handlet på nettet via nettleseren Edge.

Microsoft sniker avbetalingsløsningen inn bakveien

På Microsofts eget forum er det ikke akkurat hurrarop og sprettede sjampanjekorker over at selskapet nå har inkludert en avbetalingsløsning i Edge-nettleseren.

8. desember 2021 av Henning Dadkhah Rasmussen

I den oppdaterte versjonen av nettleseren Edge som snart kommer til pc-en din, finnes det en merkelig nyhet som du kanskje oppdager når du skal betale for varene dine i en nettbutikk.

Der hvor du normalt velger betalingskort og betaler for det du kjøper, kan du nå også velge avbetalingstjenesten Zip (tidligere QuadPay).

Hvis du velger denne løsningen, deles betalingen din opp i rentefrie avdrag, og du betaler bare det første avdraget i kjøpsøyeblikket. Men hvis du skulle glemme de kommende avbetalingene, legges det på et ekstra gebyr på cirka 100 kroner.

I tillegg rapporterer brukere at hver betaling har et gebyr på 1 dollar, som du altså slipper hvis du velger å betale på andre måter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

«Buy now, pay later» i Edge
Velg:

Når du fremover skal betale for varer på en nettside i Edge-nettleseren, må du passe på at du ikke velger alternativet Zip. Da deles nemlig betalingen din opp i avdrag, og du blir straffet med gebyrer hvis du glemmer å betale. Du kan naturligvis fortsatt handle med kredittkort slik du vanligvis gjør.

© Microsoft

«Kjøp nå, betal senere» er lite populært

Microsofts egen blogg annonseres nyheten som de kaller «Buy now, pay later» (kjøp nå, betal senere), naturligvis som en viktig nyhet som er praktisk for alle, men brukerne er ikke like positive.

Du kan selv lese reaksjonene i kommentarfeltet på selskapets blogg. De er langt fra positive.

Inntrykket til de som bruker Edge til daglig er at tillegget er altfor aggressivt og at funksjonen ikke hører hjemme i en nettleser. 

Mange nevner at det kunne være en fin nettleserutvidelse for de som gjerne vil handle på denne måten. Flere nevner dessuten at funksjonen bidrar til å gjøre nettleseren tregere.

Vanligvis er det nettbutikkene som tilbyr avbetaling, for eksempel via Klarna eller andre tilbydere, og ikke nettleseren selv.

> Les også: Nå blir sikkerheten i Edge bedre

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hvis du ikke har lagret et kredittkort i Edge, vil du få tilbud om Zip-avbetaling.
Lagrede kredittkort?

Avbetalingsmuligheten kan også dukke opp hvis du ikke allerede har lagret et kredittkort i nettleseren og må taste inn nummeret til et nytt betalingskort. Her må du være oppmerksom på at det kan virke lettere å velge Zip-løsningen. 

Svindlere elsker avbetaling

Muligheten til å betale med Zip dukker opp uansett om den spesifikke butikken har en avtale om avbetaling med selskapet eller ikke. Det er dermed bare en avtale mellom Microsoft og betalingsselskapet.

Avbetalingsløsninger har for øvrig vært den foretrukne betalingsmåten for svindlere i årevis fordi tjenestene ikke sjekker kundenes kredittverdighet før de tilbyr avbetaling.

Dette gjelder ikke spesielt tjenesten Zip, men kan likevel være en flekk på Edges ellers så gode rykte.

> Det er også fordeler med den nye versjonen av Edge. Disse kan du lese mer om her

Kanskje du er interessert i...