Det blir snart vanskeligere for skadevare og hackere å trenge gjennom Edge-nettleserens sikkerhetsfunksjoner.
Sikker Edge:

Det blir snart vanskeligere for skadevare og hackere å trenge gjennom Edge-nettleserens sikkerhetsfunksjoner.

Nå øker Edge sikkerheten

Skadevare fra nettsteder er en av de alvorligste truslene akkurat nå, og derfor er folkene bak Edge-nettleseren i ferd med å legge siste hånd på en helt ny og ekstra sikkerhetsfunksjon.

1. desember 2021 av Henning Dadkhah Rasmussen

Nettrusler blir stadig mer utbredt. I forrige uke kunne vi fortelle at hackere i 2021 alene har utviklet mer enn 100 millioner typer skadevare, som er spredt til datamaskiner over hele verden.

Nå går Microsoft et skritt videre for å bekjempe disse truslene. De har nemlig lagt til en ny sikkerhetsfunksjon i Edge-nettleseren, som skal forsvare nettleseren mot de utallige skadevare- og hackerangrepene fra de mange nettstedene.

Funksjonen er sendt ut i den siste stabile testversjonen av Edge-nettleseren, og det betyr at pc-en din snart kan installere de automatiske oppdateringene. 

> Les også: Slik bruker du inkognitomodus og privat nettleser

Tetter igjen hackernes foretrukne sikkerhetshull

Motoren i Edge- og Chrome-nettleseren heter V8, og der er det muligheter til å kompilere forskjellige koder. Den oftest brukte inngangen for hackere og skadevare heter Just-In-Time Compilation (JIT), og denne blir nå effektivt stengt i den nye utgaven av Edge.

Statistikk som er samlet inn siden 2019 viser at hele 45 prosent av alle sårbarheter i Edge og andre nettlesere som bruker V8-motoren, er gjort gjennom JIT.

Det betyr med andre ord at halvparten av sikkerhetshullene i V8 som brukes av kriminelle, nå blir effektivt tettet igjen. 

> Les også: Chrome er hackernes favorittnettleser

Slik aktiverer du den nye sikkerheten

Når du har mottatt den nye versjonen av Edge-nettleseren, kan du aktivere en utvidet sikkerhet i Edge-innstillingene. Velg fanen Personvern, søk og tjenester i menyen til venstre.

Her kan du velge mellom tre sikkerhetsinnstillinger – Grunnleggende, Balansert eller Strengt. 

Vi anbefaler at du bruker balansert til daglig bruk, og streng for nettsteder du vanligvis ikke besøker. 

Det skyldes at noen elementer på nettsteder kanskje ikke vil fungere med den strengeste sikkerhetsinnstillingen.

> Les også: Derfor bør du bruke Microsofts nye Edge-nettleser

Økt sikkerhet i Microsoft Edge-nettleseren
Økt sikkerhet:

Når du får den nye utgaven av Edge med økt sikkerhet, kan du velge streng sikkerhet i innstillingene. Den anbefaler Edge-folkene til nettsteder du vanligvis ikke besøker. 

Enda bedre sikkerhet på vei

Microsoft har i forbindelse med lanseringen av den nye sikkerhetsfunksjonen i Edge varslet at de planlegger å utvide den fortløpende, slik at den blir stengt for enda mer omfattende bruk av skadevare. 

Senere vil Microsoft også oppdatere Edge-nettleseren til Android-telefoner, så den får samme, høye sikkerhetsnivå.

> Er mobilen din beskyttet mot virus og skadevare? Ellers gjør du det enkelt med denne smarte appen

Beskytt pc-en med en sikkerhetspakke

Den beste måten for å sikre pc-en mot skadelig programvare, virus og annen skadevare, er å installere noen gode sikkerhetsprogrammer umiddelbart – og sørge for at de alltid er oppdatert.

Komputer for alle anbefaler vår egen Sikkerhetspakke, som består av seks programmer som beskytter deg mot de verste truslene på nettet.

Hvis du er abonnent, kan du laste ned programmer og veiledninger trygt og sikkert i Fordelssonen.

> Ta en nærmere titt på sikkerhetspakken her

Kanskje du er interessert i...