Nettleseren Firefox er oppdatert
Firefox:

Er du storforbruker av faner i nettleseren din, er det gode nyheter i den nye Firefox-versjonen. 

© Mozilla

Firefox er oppdatert: Se de nye funksjonene her

Firefox er oppdatert med en ny og genial funksjon som kan hjelpe deg hvis du bruker en datamaskin som har et par år på baken.

15. oktober 2021 av Niklas Ernst

Folkene bak Firefox er nå klare med en ny og forbedret utgave av nettleseren, som har en rødrev i logoen.

Og det er særlig én funksjon som er etterlengtet av dem som enten ofte har mange faner åpne samtidig eller som bruker en datamaskin med liten prosessor og ikke så mye RAM.

Nå vil Firefox nemlig automatisk sette tunge faner i dvalemodus hvis nettleseren registrerer at datamaskinen er i ferd med å gå tom for minne.

Det er en funksjon som folkene hos Firefox har forsøkt å implementere før, men det er først nå de mener at de har funnet balansen mellom det å bevare pc-ens ressurser uten å ødelegge opplevelsen for brukerne.

LES OGSÅ: Ny og stor oppdatering til Chrome: Se alle funksjonene her

Fortsett der du slapp

Ifølge Mozilla, som står bak Firefox, blir fanene automatisk vekket til live når du klikker på dem hvis de har gått i dvalemodus.

LES OGSÅ: Nå kan du laste ned nettsider som apper til pc-en

Hvis du f.eks. er halvveis gjennom en artikkel, trenger du ikke lenger bla deg ned til det stedet du var når fanen våkner. Det husker nettleseren automatisk.

Mozilla er imidlertid ikke de første til å implementere denne funksjonen. I den nye Edge-nettleseren er det også innebygd at faner automatisk går i dvalemodus hvis du ikke bruker dem, mens det i Google er mulig å installere tillegg som gir den samme funksjonaliteten.

Firefox har fått bedre sikkerhet

I tillegg til at fanene går i dvalemodus, finnes det også en rekke andre nyheter. Nå blir det for eksempel tryggere å laste ned filer i Firefox, ettersom nettleseren blokkerer nedlasting fra usikre forbindelser.

LES OGSÅ: Få oversikt over fanene dine i Google Chrome

PDF-viseren i Firefox er også oppdatert med flere funksjoner. Det er blant annet blitt enklere å fylle ut skjemaer på nettet.

Den nye oppdateringen kommer dessuten bare få måneder etter en annen oppdatering, som ga nettleseren en solid forbedring.  

Vil du oppdatere Firefox, klikker du på de tre strekene øverst til høyre, velger Hjelp og deretter Om Firefox. Nå installeres den nyeste oppdateringen. 

> Du kan laste ned Firefox her i Fordelssonen

Kanskje du er interessert i...