Edge kan ikke fjernes fra Windows

Edge har kommet for å bli. Det sørger Microsoft for.

Microsoft: Du kan ikke avinstallere Edge

Den nye nettleseren Edge har fått gode anmeldelser. Kanskje så gode at det har gått til hodet på Microsoft, for nå blir Edge en permanent del av Windows.

I april 2019 lanserte Microsoft den nye Edge.

Nettleseren er basert på Chromium og minner derfor mye om Google Chrome.

Siden lanseringen har Edge mer eller mindre gått fra suksess til suksess. Blant annet har anmelderene vært veldig positive til de gode sikkerhetsfunksjonene.

For ikke lenge siden passerte Edge Firefox på listen over de mest populære nettleserene i Windows. Chrome troner fremdeles på en suveren førsteplass.

Edge er kommet for å bli

Andreplassen er åpenbart ikke nok for Microsoft. Nylig varslet nemlig selskapet at de etter neste oppdatering vil tvinge brukerne til å bruke Edge.

Det høres kanskje ut som gammelt nytt, siden Edge kommer automatisk med Windows. Det nye er imidlertid at den gamle Edge fjernes i forbindelse med oppdateringen.

Hvis du ikke oppdaterer Windows fordi du insisterer på å bruke den gamle Edge, vil du likevel få problemer. I hvert fall etter mars 2021, da det ikke lenger sendes ut sikkerhetsoppdateringer til den gamle Edge.


Du må bruke Edge for å laste ned Chrome

Samtidig blir det ikke lenger mulig å fjerne Edge.

Microsoft forklarer at Edge er nødt til å være en del av Windows, for ellers vil det bli umulig å laste ned en annen nettleser til pc-en. Så langt er det forståelig, men man kan spørre seg hvorfor det ikke er mulig å fjerne nettleseren etter at du har lastet ned en annen?

Det du kan gjøre fremover hvis du ikke ønsker å bruke Edge, er å fjerne ikonet. Det gjør du ved å klikke på det på oppgavelinjen og velge Løsne fra oppgavelinjen.

Microsoft har ennå ikke gitt en dato for når endringene i Edge blir iverksatt.

> Har du ennå ikke fått den nye Edge? Slik laster du den ned.

Internet Explorer avsluttes i 2021

Det er også kommet nyheter om enda eldre Microsoft-nettleseren Internet Explorer.

Microsoft har nemlig offentliggjort datoen for når Internet Explorer gravlegges for godt, og det skjer 17. august 2021. 

Etter den datoen vil du ikke lenger kunne bruke Microsofts tjenester i Internet Explorer.

Kanskje du er interessert i...