Disse bør du kjøpe
Hodetelefoner eller ørepropper?

Vet du heller ikke hva du bør velge? Med vår kjøpeguide blir du godt rustet til å kjøpe de hodetelefonene eller øreproppene som passer til dine behov. 

© Shutterstock

Spør eksperten: Hvilke hodetelefoner eller ørepropper bør du velge?

Det finnes en jungel av hodetelefoner og ørepropper å velge mellom når du skal kjøpe nye. I den store kjøpeguiden vår, som du kan lese her, blir det lettere å finne de rette for deg.

11. mars 2023 av Niklas Ernst

«Hvilke hodetelefoner eller ørepropper bør jeg velge?»

Det er et spørsmål vi ofte hører her i redaksjonen når venner og familie skal skaffe seg nye hodetelefoner eller ørepropper.

Og det kan også være litt av en jungel, for det finnes et vell av forskjellige produkter på markedet som oppfyller forskjellige behov.

I denne artikkelen får du Komputer for alles testredaktørs gode råd til kjøp av hodetelefoner og ørepropper.

Vurder dine behov for hodetelefoner og ørepropper

Når du skal kjøpe nye hodetelefoner eller ørepropper er det derfor viktig først å stille seg spørsmålet: Hva skal de brukes til?

Skal du høre på musikk i lenestolen, føre samtaler på toget eller høre på lydbøker i ferien? 

Det er stor forskjell på hvordan forskjellige hodetelefoner og ørepropper brukes, og derfor også stor forskjell på hvordan de ser ut, hvordan lyden er, hvordan de sitter og ikke minst hva de koster.

I det nye nummeret av Komputer for alle 7/2023 finner du vår store kjøpeguide til de riktige hodetelefonene eller øreproppene. Her gir vi deg en rekke gode råd og metoder til å finne de riktige hodetelefonene eller øreproppene, men vi gir deg også seks helt konkrete forslag til noen av de beste på markedet akkurat nå.

Finn ut hvilke hodetelefoner eller ørepropper du bør kjøpe
Guide:

I det nye nummeret av Komputer for alle 7/2023 kan du lese en stor kjøpeguide til hodetelefoner og ørepropper. 

© Komputer for alle


Du kan lese guiden i magasinet, men du kan også allerede nå lese den digitalt i Fordelssonen, der du får ubegrenset tilgang til hele guiden, slik at du kan velge de riktige når du kommer til butikken.

LES OGSÅ: Hør på favorittmusikken din – helt kostnadsfritt

Eksperten: Dette bør du se etter

Nedenfor har vi spurt Morten Skeldal, som er testredaktør i Komputer for alle, om hva du bør se etter når du skal kjøpe nye hodetelefoner eller ørepropper.

Hvorfor velge store hodetelefoner?

«Store hodetelefoner kalles også «on-ear» og «over-ear» fordi de sitter utenpå ørene – altså i motsetning til de mindre øreproppene «in-ear», som sitter inne i øret.

De store hodetelefonene er vanligvis mer behagelige å ha på seg over tid, og du trenger ikke skru opp lyden så høyt, for de blokkerer bedre for støy og lyder fra omgivelsene. Ofte kan de også holde på strømmen lenger enn de små in-ear-øreproppene fordi batteriet er større.»

LES OGSÅ: Disse hodetelefonene kan lades av solen

Ulike typer hodetelefoner og ørepropper:

On-ear sitter ørene. Et godt valg hvis du både vil ha komfort og muligheten til å ta dem med, siden de ikke tar så mye plass.

Over-ear sitter over øret. De er vanligvis svært behagelige og de beste til å holde støy ute, men de tar mye plass.

In-ear sitter inne i øret som en ørepropp. Gode å ha med på farten, siden de ikke tar mye plass. 

Bør du velge on-ear, over-ear eller in-ear?
Hodetelefoner og ørepropper:

Det er generelt tre typer å velge mellom: On-ear, over-ear eller in-ear.

Bør jeg velge med eller uten ledning?

«De trådløse hodetelefonene og øreproppene er i dag så gode at det er helt unødvendig å ha en upraktisk ledning som henger og dingler mellom telefonen og ørene dine. 

Det er enkelt å lytte til musikk når du er på farten, og du kan enkelt besvare anrop mens du har begge hendene fri. Det er imidlertid fortsatt dem som sverger til ledning, blant annet fordi det ikke krever at hodetelefonene eller øreproppene må lades.»

LES OGSÅ: 4 grunner til å bytte til trådløse hodetelefoner eller ørepropper


Hvor lenge varer batteriet?

«De store hodetelefonene har i utgangspunktet lengre batteritid enn de små øreproppene, og de kan vanligvis holde på strømmen i 20 til 30 timer. 

De mindre in-ear-øreproppene kan vanligvis holde på strømmen i mellom fem og ti timer, men de kan til gjengjeld ofte lades i det medfølgende etuiet, slik at batteritiden kommer nærmere de 20 timene», forteller testredaktøren.

Les hele kjøpeguiden og den stor testen

Vil du ha tilgang til hele denne kjøpeguiden med enda flere gode råd, de beste kjøpene på markedet akkurat nå og flere spørsmål og svar, kan du lese guiden i Komputer for alle nummer 7/2023.

Du finner også guiden digitalt i Fordelssonen her. 

I artikkelen går vi også i dybden på seks konkrete forslag til dine neste hodetelefoner eller ørepropper. 

Kanskje du er interessert i...