ASUS er klar med et nytt mesh-system som kan gi deg verdens raskeste nettverk hjemme takket være den nye Wi-Fi 6E-standarden.
ZenWiFi

ASUS er klar med et nytt mesh-system som kan gi deg verdens raskeste nettverk hjemme takket være den nye Wi-Fi 6E-standarden.

© ASUS

Få verdens raskeste trådløse nettverk hjemme

Nå kan du kjøpe komplett utstyr for å få den lynraske trådløse standarden Wi-Fi 6E i hele huset. Med det nye systemet fra ASUS kan du altså få verdens raskeste Internett hjemme i stua.

27. september 2021

Vi drømmer alle om raskt og effektivt Internett med full dekning i hele huset.

Med den nye Wi-Fi 6E-standarden kan denne drømmen bli til virkelighet. Og ASUS er det første selskapet som er klar med en komplett serie med trådløse nettverksprodukter som bruker den helt nye standarden.

Blant de nye produktene finner vi både en ruter og et mesh-sett, som gir full trådløs dekning i hele huset. Og det finnes også en løsning for deg som ikke har en helt ny pc.

> Les også: Hva er et mesh-nettverk

Det nye mesh-systemet fra ASUS har en samlet overføringshastighet på 11 GB i sekundet.
ASUS ZenWiFi Pro ET12

Det nye mesh-systemet fra ASUS har en samlet overføringshastighet på 11 GB i sekundet.

© ASUS

Nettverket dekker en bolig på 550 kvm

Det er dessverre ikke så mange pc-er som kan bruke den nye Wi-Fi 6E-standarden. Derfor selger ASUS heldigvis også en adapter du kan sette i pc-en, slik at du får den raske standarden på pc-en også.

Den største nyheten i ASUS' serie av Wi-Fi 6E-produkter er det svært kraftige mesh-settet, ZenWiFi Pro ET12.

Settets tre frekvensbånd kan til sammen levere en overføringshastighet på hele 11 GB i sekundet. Det er heller ikke noe å si på rekkevidden, for ifølge ASUS kan settet dekke enn bolig på over 550 kvadratmeter.

Hvis du trenger kablet nettverk, har ET12 også 2,5 GB Ethernet-porter for kabelnett. De er 2,5 ganger så raske som de vanligste portene i rutere og nettverksutstyr til hjemmet i dag.

> Les mer om Wi-Fi 6E her

PCE-AXE58BT gir deg det lynraske Wi-Fi 6E på pc-en.
PCE-AXE58BT

Med denne adapteren kan du få det lynraske Wi-Fi 6E på pc-en.

© ASUS

Få Wi-Fi 6E på din egen pc med adapter

PCE-AXE58BT er navnet på ASUS' innstikkskort til stasjonære pc-er. Med det kan du koble deg til et Wi-Fi 6E-nettverk og samtidig få Bluetooth 5.2 på pc-en. 

Kortet kan gi hastigheter på totalt 2401 MB i sekundet på 5 GZ-båndet og det nye 6 GHz-båndet.

Navnet på standarden, Wi-Fi 6E, skiller seg noe fra den tidligere måten å gi navn til trådløse nettverksstandarder på.

IEEE, som er organisasjonen bak nettverksstandarder, hadde nemlig forsikret om at det nå skulle være slutt på vanskelige navn som f.eks. 802.11ax. 

Fra nå av skulle standardene for det trådløse nettverket bare kalles «Wi-Fi» etterfulgt av et nummer, slik at det var enkelt å se hva som var den siste standarden. Men nå har altså bokstavene sneket seg tilbake i nummereringen likevel.

> Les også: 2,4 GHz eller 5 GHz: Er du på det raske frekvensbåndet?

Kanskje du er interessert i...