Under «Min aktivitet» i Google kan du se historikken din.
Min aktivitet

Med noen få klikk kan du hindre at andre får tilgang til historikken din. 

© Shutterstock

Ny funksjon i Chrome: Beskytt internetthistorikken din

Med den nye funksjonen i Chrome unngår du at andre kan snoke i hvilke nettsider du har besøkt eller hvilke produkter du har søkt på.

31. mai 2021 av Niklas Ernst

Hvilke produkter søkte du på med mobilen i går morges? Og hvor var du forrige mandag rundt middagstid? Og hvilken video så du sist på YouTube?

Slik informasjon vil de fleste sannsynligvis holde for seg selv. Og nå blir det enda enklere med den nye funksjonen i Google Chrome, som gjør det enklere å verne om privatlivet.

All Google-historikk, enten det gjelder Google-søk, Google Maps-plasseringer, videoer på YouTube eller annet, blir nemlig lagret på Googles servere.

Men nå har Google gjort det mulig å legge til et ekstra sikkerhetslag for den potensielt sensitive informasjonen. Det er nyttig hvis du f.eks. sitter på en offentlig datamaskin og glemmer å logge ut. 

Med den nye funksjonen aktivert må passordet ditt skrives inn før noen får tilgang til historikken.

LES OGSÅ: Nå må du betale for Google Foto

Slik aktiverer du sikkerhetsfunksjonen

All Google-aktivitet lagres på en felles side hos Google, under navnet Min Google-aktivitet

Her kan du både se aktiviteten din i de ulike Google-verktøyene, og du kan også velge hvor lang tid dataene skal lagres før de slettes.

LES OGSÅ: Her er den geniale Google-appen du ikke har hørt om

Og det er altså her du kan slå på den nye sikkerhetsfunksjonen, slik at du må skrive inn Google-passordet ditt før du kan få tilgang til historikken.

Gjør følgende for å slå på funksjonen:

  1. Gå til Min Google-aktivitet på adressen her.
  2. Klikk på den blå teksten «Administrer bekreftelse av Min aktivitet» omtrent midt på siden.
  3. Velg Krev ekstra bekreftelse, og klikk deretter på Lagre.
  4. Deretter skriver du inn passordet i vinduet som åpnes, og klikker på Neste.
  5. Nå er passordet aktivert, og hvis du vil ha tilgang til hele historikken din, må du først angi passordet. 

Kanskje du er interessert i...