Snapdrop: Overfør filene dine raskt og enkelt med nytt nettverktøy
Snapdrop:

Hvis telefonen, nettbrettet og datamaskinen er på samme nettverk, kan du enkelt overføre filer mellom enhetene dine med Snapdrop. 

© Snapdrop

Snapdrop: Overfør enkelt filer mellom enhetene dine

Glem USB-kabler og problemer med vedlagte filer: Med et nytt nettverktøy kan du trådløst og utrolig enkelt overføre filer mellom alle enhetene dine på tvers av iOS, Android og Windows.

7. juni 2022 av Niklas Ernst

De fleste har prøvd å sende e-post til seg selv med vedlagte filer siden dette er en kjapp løsning når du vil dele filer mellom ulike enheter.

LES OGSÅ: Slik kopierer du bilder og videoer fra telefonen til pc-en

Men det finnes også en enklere og mer praktisk løsning som ikke fyller opp innboksen din med e-poster og filer som du senere må bruke tid på å slette eller lagre.

Det nye verktøyet heter Snapdrop, og det kan best beskrives som en midlertidig nettlagringsløsning der du kan sende filer frem og tilbake mellom alle enhetene dine.  

Klikk – og så er filen sendt

Det fungerer på den måten at du åpner nettleseren på datamaskinen og går til adressen www.snapdrop.net – det samme gjør du på telefonen, nettbrettet eller en annen datamaskin.

Det eneste som er viktig er at enhetene er tilkoblet det samme trådløse nettverket.

LES OGSÅ: Overfør enkelt bilder og videoer fra iPhone til pc

Når alle de forskjellige enhetene er på nettstedet, vil du kunne se de tilgjengelige enhetene i nettleseren din.

Deretter klikker du bare på enheten du vil sende filen til, og velger deretter filen du vil sende. Mottakeren vil nå motta en melding der det er mulig å godta eller avbryte overføringen.

Overfør filer enkelt med Snapdrop
Enkel overføring:

Her er vi klare til å overføre en fil fra en iPhone 11 Pro til en Windows-pc. Når begge enhetene er koblet til samme wifi-nettverk, legger du inn URL-adressen www.snapdrop.net i nettleseren på begge enhetene, og deretter velger du hvilke filer du vil sende fra den ene enheten til den andre. 

Disse filene fungerer best 

Filen overføres deretter til enheten ved hjelp av wifi-tilkoblingen. Filen er nå overført, og du slipper å sende en e-post eller oppbevare filen på en nettbasert lagringsplass, der lagringsplassen koster penger. 

LES OGSÅ: Slik sender du store filer over nettet

I den lille testen vår forsøkte vi oss med mindre filer som bilder og korte videoklipp, noe som fungerer bra. Vi prøvde oss også med en fil på rundt 100 MB, og det var heller ikke noe problem. Men større filer på for eksempel 1 GB fungerer ikke optimalt med verktøyet. 

Det er også mulig å laste ned en app til Android hvis du foretrekker dette fremfor nettleseren. 

Som Apple AirDrop – til alle enheter

Apple har en tilsvarende funksjon innebygd i sine produkter som heter Apple AirDrop. Her kan du på samme måte overføre filer mellom Apple-produkter.

Men der Apple AirDrop bare fungerer mellom iPhone, iPad og Mac, kan du bruke Snapdrop på tvers av alle enheter uavhengig av produsent.

Du kan altså «airdroppe» fra en Windows-pc til en iPhone, iPad, Android-mobil eller lignende. Så lenge du har tilgang til en nettleser og de to enhetene er på det samme trådløse nettverket.

Det er utrolig smart!

Kanskje du er interessert i...