Sjekk helsen din på mobilen
Vivoo:

Med en gratis app og en spesiell teststrimmel kan du sjekke helsetilstanden din hjemmefra. Du trenger bare en urinprøve, og så får du målt helsetilstanden din ut fra 11 ulike verdier. 

© Vivoo

CES 2022: Sjekk helsen din på mobilen

Fremtidens supplement til jevnlige helsesjekker finnes allerede nå. Med et billig testsett kan du selv kontrollere viktige helseverdier via mobiltelefonen.

13. januar 2022 av Leif Jonasson CES 2022, Las Vegas

En tur til legen når noe gjør vondt, eller den årlige helsesjekken, slipper vi neppe i fremtiden.

Men ny teknologi baner vei for at mange rutinekontroller blir noe vi selv kan ta hånd om hjemmefra.

På teknologimessen CES 2022 i Las Vegas ble det presentert mange nye produkter som gjør det mulig å følge med på sin egen helse, også langt utover hva diverse smartklokker og lignende aktivitetsarmbånd kan prestere i dag.

> Les også: Hva er en smartklokke?

Rask helsesjekk med Vivoo hjemmetest

En av de mest bemerkelsesverdige nyhetene er Vivoo – en liten pakkeløsning bestående av en app til mobilen og en teststrimmel til urinprøven.

Appen er gratis, men teststrimlene må kjøpes av Vivoo – enten i et abonnement eller for ca. 88 kroner per stk. i løssalg.

Vivoo kan måle helsetilstanden din ut fra 11 ulike verdier, og gir deg tips til hvordan du kan forbedre helsen din blant annet gjennom kosthold og mosjon. 

Vivoo måler helsen din direkte på mobilen.
Vivoo:

Vivoo-testsettet er pakket ut og klart til bruk. Det består av en teststrimmel som skal avleses med den medfølgende appen etter en urinprøve.

© Komputer for alle

Slik tester du deg med Vivoo

Etter å ha installert appen, som inntil videre bare finnes på engelsk, og etter å ha fylt ut diverse opplysninger som alder, vekt, høyde, treningsnivå og alkohol- og nikotinforbruk, er du klar til å ta selve testen.

Du tisser ganske enkelt på en teststrimmel i et par sekunder og lar den ligge i to minutter.

Deretter skanner du de fargede feltene i strimmelen med Vivoo-appen på mobilen din. Da vil du motta detaljert informasjon om dine vitale funksjoner.

> Les også: Denne nye skriveren skriver direkte på huden din

Teststrimmelen etter urinprøven er klar til avlesning med en spesiell skannerfunksjon i Vivoo-appen.
Vivoo:

Teststrimmelen etter urinprøven er klar til avlesning med en spesiell skannerfunksjon i Vivoo-appen. Appen analyserer deretter helsetilstanden din ut fra fargene på teststrimmelen.

© Komputer for alle

Leveren min har det bra!

Etter å ha utført testen selv kan jeg blant annet rapportere at mitt gjennomsnittlige fysiske velvære totalt sett er 7,5 på en skala fra 0 til 10. 

Til min store glede nå rett etter juleferien fikk jeg dessuten vite at leveren min skårer toppkarakter, mens nyrene får 8 av 10 mulige poeng.

Til gjengjeld burde jeg helt sikkert drikke mer vann i dag, for jeg antas å være litt dehydrert, og pH-verdien min er heller ikke helt på topp, noe som for øvrig kan henge sammen med dehydreringen. 

I tillegg får du mye annen nyttig informasjon om kroppen din. 

Testresultater i Vivoo-appen.
Vivoo-app:

Vil du ha et sammendrag av testresultatene i appen, klikker du bare på de enkelte punktene for å få en detaljert forklaring på poengsummen. Du kan se at jeg bare får 5 av 10 i «water» – altså er jeg litt dehydrert på testtidspunktet.

© Komputer for alle


På Vivoos nettsted kan du lese mer om produktet og bestille teststrimler.

Men som nevnt foregår det hele på engelsk, så det krever solide språkkunnskaper for å komme i gang og ikke minst forstå resultatene. 

> Du kan lese flere historier fra vårt besøk på CES-messen i Las Vegas her

Kanskje du er interessert i...