Danfoss Eco termostat og app til iPhone.

Men appen fra Danfoss kan du justere romtemperaturen uten å røre radiatoren. Du kan også stille inn hvilke tider på døgnet temperaturen skal heves og senkes.

Styr varmen med mobiltelefonen

Nå kan du få hjelp av den nye termostaten fra Danfoss Eco til å justere romtemperaturen, og den kan styres fra en app på smarttelefonen.

8. november 2017 av Henning Dadkhah Rasmussen

Selskapet Danfoss har i noen år solgt smarte radiatortermostater som kan styres fra en app. Dessverre har det vært litt dyrt å installere dette, fordi man tidligere også måtte kjøpe et kontrollsenter som styrte det hele.  

Med den nye Eco-termostaten som nettopp har kommet på markedet, er intelligent temperaturstyring blitt mer tilgjengelig. Nå trenger du nemlig ikke kontrollenheten lenger. I stedet kan du koble termostaten til telefonen via Bluetooth.  

> Les mer om Smarte hjem – dingser til det intelligente hjemmet

Enkel montering og bruk

Installasjonen er enklere enn man skulle tro. Det tar bare et par minutter å erstatte en eksisterende termostat med Danfoss Eco; du trenger verken besøk av rørlegger eller være særlig praktisk anlagt. Når du har lastet ned appen fra Danfoss, finner den termostaten for deg, og systemet er klart til bruk.  

Fra appen kan du stille inn døgnrytmen din, så termostaten for eksempel vet når du pleier å legge deg, når du står opp og når du er på jobb. Dermed kan radiatoren senke temperaturen når du ikke er hjemme, og fyringsutgiftene blir mindre.  

Danfoss anslår at du kan spare mellom 16 og 46 prosent på fyringsutgiftene – avhengig av hvor gamle de eksisterende radiatorene er. 

Les også: Trekk for gardinene med smarttelefonen

Virker på de fleste radiatorer

Du kan installere Danfoss Eco på de de fleste radiatorer. Det følger med adaptere til ventiltypene RA, M30, RAVL og RAV, men systemet virker bare på fremløpssystemer. Du kan installere termostatene på radiatorer som er koblet til fjernvarme eller sentralfyr.

Det eneste minuset med Eco er at du må være innenfor en radius på ti meter fra termostaten nǻr du stiller inn appen. Det skyldes begrensninger i Bluetooth-senderen. Vil du justere varmen også når du ikke er hjemme, kan du investere i et dyrere system fra Danfoss.  

Danfoss Eco koster cirka 399 kroner per termostat. Laveste pris finner du her

Danfoss Eco termostat

Eco drives av to AA-batterier som holder i opp til to år. Du kan justere varmen ved å skru på termostaten eller i appen på smarttelefonen.

> LES OGSÅ: Fiks en kald radiator

Hva er Smarte hjem?

Smarte hjem – eller Smart Home – er en fellesbetegnelse for intelligente enheter til hjemmet.

I de fleste tilfeller kan Smarte hjem-enheter styres fra en app på smarttelefonen.

Produktene gir nye og energieffektive løsninger i boligen, og gjør den sikrere og mer komfortabel. Det kan for eksempel være temperaturstyring via intelligente termostater, kontroll av lysstyrke eller en lås som kan åpnes med smarttelefonen.

Alle er de en del av «tingenes internett», og etter hvert som ting i hjemmet får tilgang til internett, vil de smarte enhetene også kunne kommunisere med hverandre.

Kanskje du er interessert i...