Kindle lesebrett

Amazons nyeste Kindle lesebrett er vanntett og kan klare opptil en time under vann.

© Amazon

Ny Kindle Paperwhite kan overleve en tur på stranden

Amazon har kommet med en ny utgave av det populære lesebrettet Kindle Paperwhite, og den nye modellen tåler blant annet vann.

23. oktober 2018 av Mathias Alsted Lund Flinck

Få tydeliger bokstaver og plass til flere bøker, og les dem mens du plasker rundt på et badedyr i svømmebassenget.

Amazon er klar med en ny utgave av verdens mest populære lesebrett, Kindle Paperwhite. 

På det nye brettet får du 8 GB lagringsplass til e-bøker, lydbøker, nyhetsartikler og tegneserier – det er plass til flere tusen titler. Den nye Kindle har også innebygget Bluetooth slik at det er lett å koble til hodetelefoner for å høre på e-bøker.

Nye Kindle er vanntett

Den helt store nyheten er likevel at den Kindle Paperwhite er vanntett: Den tåler opptil en time i ferskvann på to meters dyp. 

Du slipper med andre ord våte sider hvis du vil lese på stranden eller ved et svømmebasseng, hvis du går til innkjøp av den nye Kindle.

Kindle lesebrett

En Kindle er et lesebrett som kun er beregnet på å lese bøker. Derfor er det ikke så slitsomt for øynene å lese på en Kindle som det kan være på en iPad eller et annet nettbrett.

© SGM / Shutterstock.com

Hva er en Kindle?

Kindle er Amazons serie med lesebrett. Skjermene bruker elektronisk blekk, som blant annet innebærer at lesebrettet kan ha strøm i opptil seks uker.

Du velger selv hvor stor skriften skal være på en Kindle, og hvilken font du vil lese. Du får altså det skriftbildet du selv synes er mest behagelig, samtidig som det er som å ha en fysisk bok i hånden.

Den nye Kindle Paperwhite – pris:

Den nye Kindle Paperwhite måler 16,7 x 11,6 x 0,82 cm og veier bare 182 gram.

Du får den med og uten simkort-holder, og alle har WiFi-tilkobling slik at du kan laste ned bøker fra Amazon.

Prisen for nye Kindle Paperwhite lesebrettet er fra 130 dollar, eller cirka 1080 kroner.

Forskjellen på Kindle og nettbrett

En Kindle er utviklet for å lese på, slik at leseopplevelsen er bedre på en Kindle enn for eksempel en iPad. Motsatt kan ikke en Kindle brukes til e-post eller spill, slik et nettbrett kan.

Det er også stor forskjell i pris.

Sjekk denne guiden først, hvis du vurderer å kjøpe et nettbrett.

Faller valget på et nettbrett, anbefaler vi at du bruker et trådløst tastatur. Det gjør det lettere å skrive lange tekster på nettbrettet og mobilen, og du unngår de dumme tastefeilene man gjerne gjør når man skriver på skjermtastaturet.

> Akkurat nå får du et trådløst tastatur med to utgaver av Komputer for alle for kun kroner 69,50 + porto og eks. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...