Ekstern harddisk
Ekstern harddisk

En ekstern harddisk gir deg ekstra lagringsplass til viktige filer, men noen ganger dukker den ikke automatisk opp i Filutforsker. Heldigvis finnes det en enkel løsning.

© Shutterstock

Er harddisken din forsvunnet fra Filutforsker?

Hvis du har koblet en ekstern harddisk til pc-en din og den ikke automatisk dukker opp i Filutforsker, kan du bare slappe helt av. Det finnes nemlig en enkel løsning.

12. august 2021 av Martin Lorentsen

En ekstern harddisk er et genialt tilbehør til datamaskinen din.

En ekstern harddisk er en bærbar variant av harddisken som sitter i datamaskinen. Den kobles til datamaskinen, slik at du enkelt kan få ekstra lagringsplass eller sikkerhetskopiere viktige filer.

Harddisken kobles bare til pc-en med en kabel og du har tilgang til den via Filutforsker, der du enkelt kan overføre filer til og fra harddisken.

Men noen ganger dukker ikke harddisken opp i Filutforsker.

Hvis Filutforsker ikke viser den nye, eksterne harddisken, er det neppe fordi du har kjøpt en defekt harddisk. Du må bare hjelpe pc-en med å finne den.

LES OGSÅ: Flytt til ny pc med en ekstern harddisk

Slik finner du en ekstern harddisk i Filutforsker

Hvis Filutforsker ikke automatisk viser den eksterne harddisken under stasjonene på Denne PC-en, må du legge til en stasjonsbokstav for harddisken. 

Det gjør du ved å koble den eksterne harddisken til datamaskinen og deretter gå til innstillingene for Diskbehandling i Windows, som beskrevet nedenfor.

  1. Høyreklikk på startknappen i Windows
  2. Velg Diskbehandling
  3. Høyreklikk på harddisken din
  4. Klikk deretter på Endre stasjonsbokstav og -baner…
  5. Klikk på Legg til
  6. Merk Tilordne følgende stasjonsbokstav:
  7. Klikk på pilen til høyre, og velg en bokstav
  8. Klikk til slutt på OK

LES OGSÅ: Lagringsmediene som forsvant – hvor mange husker du?

Gjør om din gamle harddisk på pc-en til en ekstern harddisk

Det er ingen grunn til at harddisken fra din gamle datamaskin skal samle støv på hyllen. Med en harddiskdokk kan gamle harddisker fortsatt brukes som eksterne harddisker.

Den gamle harddisken monteres bare i en dokkingstasjon som du kobler til datamaskinen, slik at harddisken fra den gamle datamaskinen fungerer som en ekstern harddisk. 

Du kan også få en harddiskdokk med flere innganger, slik at du for eksempel kan montere fire harddisker i én dokkingstasjon og dermed øke lagringsplassen betraktelig.

Ekstra lagringsplass er imidlertid ikke den eneste fordelen med en harddiskdokk, og i utgave 13/2021 av Komputer for alle kan du lese mer om de smarte harddiskdokkene. 

> Les artikkelen «Få glede av de gamle harddiskene dine» i Fordelssonen her

Det finnes nemlig ulike typer dokkingstasjoner til harddisker, og det er stor forskjell på både pris og kvalitet.


Kanskje du er interessert i...