Nothing Phone 1
© Nothing

Rimelig mobil med 900 LED-lys

Glem iPhone og Samsung. Din neste mobil har en gjennomsiktig bakside, 900 LED-lys og koster i overkant av 5 000 kroner. Her ser du hvordan det henger sammen.

5. august 2022 av Niklas Ernst

Når det kommer en ny mobil på markedet, er vi vant til at den enten kommer fra Apple, Samsung, Asus, Xiaomi, Lenovo, Huawei eller et annet kjent merke.

LES OGSÅ: Nå er det her: Slik er nye Android 12

Det er derimot sjelden mobilen kommer fra en helt ny og ukjent produsent som for første gang sender et produkt på markedet.

Det er likevel tilfellet med nye og noe særegne Nothing Phone 1.

Nothing Phone 1 har en klar bakside, slik at du kan se mobilkomponentene. 

© Nothing

Erfarne krefter står bak

Bak mobilen står blant annet gründer Carl Pei, som også var med på å starte virksomheten OnePlus, som er spesielt kjent for sine mobiler og tilbehør, for eksempel ørepropper.

LES OGSÅ: TEST: OnePlus Buds Pro

Carl Pei forlot OnePlus i 2020 for å starte selskapet Nothing. Og nå er virksomhetens første mobil, Nothing Phone 1, altså en realitet.

På mange måter minner mobilen om de første OnePlus-mobilene. Den er blant annet rimelig, med en pris på ca. 5 290 kroner, og har et noe særegent utseende. 

900 LED-lys lyser opp mobilen

Spesielt baksiden gjør at mobilen skiller seg ut. Den er gjennomsiktig slik at du kan se de forskjellige mobilkomponentene.

LES OGSÅ: Googles nye app gjør det enkelt å bytte fra iPhone til Android

Det er for eksempel mulig å se batteriet og den trådløse ladingen. Ifølge Nothing handler det om å gjøre det grafiske uttrykket så enkelt og ekte som mulig. Sammenlignet med andre mobiler på markedet er det i hvert fall annerledes.

Baksiden av mobilen er gjennomsiktig og utstyrt med LED-lys som kan lyse opp i forskjellige mønstre. 

© Nothing

Baksiden er også utstyrt med 900 LED-lys. De kan lyse opp i forskjellige mønstre som Nothing kaller «glyphs». De forskjellige mønstrene kan så kobles sammen med forskjellige apper og personer.

Da kan de ulike kontaktene dine få forskjellige mønstre, slik at du raskt kan se hvem som ringer bare ved å se på lysmønsteret på baksiden av mobilen.

Skal ikke konkurrere med de beste

Som nevnt er ikke Nothings nye mobil et spesielt dyrt bekjentskap. Det er en mellomklassemobil, noe spesifikasjonene også vitner om. Prisen starter på 5 290 kroner.

LES OGSÅ: Google gjør store endringer på Android Auto

Til denne prisen får du 128 GB lagringsplass, 8 GB RAM, en 6,55” OLED-skjerm med 120 Hz og to kameraer: Et hovedkamera på 50 MP og et ultravidvinkelkamera på 50 MP.

Du kan ta en nærmere titt på mobilen i videoen nedenfor. 

Kanskje du er interessert i...