Det nye Kontrollsenteret i iOS 11 er mer oversiktlig, men du slår ikke av WiFi og Bluetooth, selv om det ser ut som du gjør det.

Du tror kanskje at du slår av både WiFi og Bluetooth når du trykker på ikonene øverst i venstre hjørne. Det gjør du ikke.

© Shutterstock

iOS 11: Du kan ikke slå av WiFi og Bluetooth i Kontrollsenteret

Selv om du slår av WiFi og Bluetooth i Kontrollsenteret i iOS11, blir ikke funksjonene slått helt av. Her kan du se hvordan du slår både WiFi og Bluetooth helt av i iOS11.

24. oktober 2017 av SLO

Da iOS 11 ble lansert for en måneds tid siden, var det mange som applauderte. 

Blant annet blåste oppdateringen nytt liv i taleassistenten Siri, meldinger og Kontrollsenteret.

Særlig oppdateringen til iPad høstet mye ros, mens det viste seg at iOS 11 på iPhone forkortet batteritiden

> Har du problemer med at mobilen stadig går tom for strøm, kan du nå få en smart nødlader og 2 nummer av Komputer for alle for bare 69,50 kroner – de sparer 401 kroner. 

WiFi og Bluetooth slås ikke av i iOS 11

Kontrollsenteret fikk dessuten ros for at det var blitt lettere å endre favorittinnstillingene, men nå har flere brukere oppdaget at du ikke kan slå av WiFi og Bluetooth i Kontrollsenteret.

Hvis du slår av disse funksjonene, brytes bare forbindelsen til de nettverkene eller enhetene du er koblet til for øyeblikket. Selve WiFi- og Bluetooth-senderen forblir aktiv.  

Dermed kobler iPhone seg til når du beveger deg til et nytt nettverk eller når klokken blir fem lokal tid neste morgen – uten at du kan gjøre noe med det.

Les mer om iOS

Slik slår du av WiFi og Bluetooth i iOS 11

Får å slå av funksjonene fullstendig må du gå til Innstillinger, velge WiFi eller Bluetooth og slå av tjenestene der. 

Ønsker du å bruke Kontrollsenteret til å slå av de to tjenestene, må du aktivere Flymodus. Det gjør du ved å stryke fingeren opp fra bunnen og trykke på ikonet med flyet på.

supportsiden forklarer Apple at WiFi og Bluetooth ikke slås helt av, fordi du fortsatt skal kunne bruke for eksempel Apple Watch og Handoff, som lar deg fortsette der du slapp på en annen enhet.

Les også: Få mer plass på iPhonen

Kanskje du er interessert i...