iPhone med Apple iOS 11

Nå har Apple lansert en ny versjon av iOS for iPhone og iPad. 

© Shutterstock

iOS 11 – bør du oppdatere iPhonen?

Apple har kommet med en oppdatering av operativsystemet iOS for alle sine nyere produkter. Bør du oppdatere nå, eller er det lurt å vente litt?

20. september 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

I forbindelse med lanseringen av iPhone 8 og iPhone 8 Plus kommer Apple med en oppdatering av operativsystemet iOS. Det vil bli tilgjengelig for alle nyere Apple-enheter, og det er mye som er forbedret fra iOS 10 .

iOS 11 har fått ny design, og flere funksjoner som du bruker daglig, har fått en oppdatering. Blant annet kontrollsenteret, meldinger og assistenten Siri har blitt bedre.

Mange av forbedringene i iOS er til det bedre, men det kan likevel være grunner til å vente med oppdateringen. Det kan nemlig være deler av iPhonen som ikke virker helt optimalt etterpå.

Sjekk om programmene er kompatible med iOS 11

Selv om Apple har jobbet lenge med å forberede systemet og appene sine til iOS 11, er det ikke sikkert at apper fra andre produsenter er klare for oppdateringen enda. Det kan være greit å vite før du setter i gang. Heldigvis er dette lett å sjekke.

Det kan se om programmene er klare for oppdateringen ved å gå til Innstillinger > Generelt > Om. Der finner du et valg som heter Apper

Her kan du se hvilke apper som ikke er klare for oppdateringen og kanskje ikke vil fungere.

Hvis du bruker noen av appene på listen daglig, kan det være lurt å vente med å laste ned iOS 11.  

Hvis det ikke skjer noe når du trykker på Apper, vil alle programmene virke som de skal.

Hvis du alltid vil være sikker på å ha strøm til smarttelefonen kan du akkurat nå få en smart nødlader og 2 nummer av Komputer for alle for 69, 50 kroner – du sparer 401 kroner! 

Kanskje du er interessert i...