Advarsel: Windows 10-oppdatering låser pc-en

En ny sikkerhetsoppdatering som automatisk sendes ut til Windows 10, kan føre til at pc-en låser seg. Det bekrefter nå Microsoft.

18. februar 2020 av Henning Dadkhah Rasmussen


I forrige uke sendte Microsoft ut en sikkerhetsoppdatering til alle pc-er med Windows 10, men ikke lenge etter at oppdateringen ble offentliggjort begynte det å komme innlegg om den på Microsofts Forum

Låser pc-en ved oppdateringsskjermen

Innleggene kom fra brukere som fortalte at den nye oppdateringen med navnet KB4524244 gikk i vranglås under installasjonen, og at man bare kan bruke pc-en etter en hard omstart der man holder av/på-knappen inne i fem sekunder. 

I de fleste tilfellene skjer dette når installasjonen når 94 eller 99 prosent. Det er også mange som får feilmeldingen 0x800f0922, som er en generell kode for problemer med oppdateringer. 

Alle problemene fikk Microsoft til å skrive på Twitter at man bør prøve å laste ned og installere oppdateringen manuelt, men også det skal ifølge kommentarerne medføre utilsiktede feil.

Oppdateringen ble fjernet

Da Microsoft innså at de forskjellige forslagene til løsning på problemet ikke fungerte, valgte de å stoppe utsendelsen av oppdateringen.

Likevel er det mange pc-er som allerede har fått oppdateringen, med eller uten problemer.

Prøv dette hvis pc-en er rammet

Du kan se om du har fått oppdateringen ved å gå til innstillingene i Windows 10 og velge Oppdatering og sikkerhet. Klikk på Vis oppdateringslogg og se etter KB4524244.

Hvis du har fått oppdateringen og opplever at pc-en starter på nytt eller låser seg, kan du fjerne oppdateringen ved å klikke på Avinstaller en oppdatering, velge KB4524244 i oversikten og klikke på Avinstaller.

Har du oppdateringen og ikke opplever noen problemer, kan du trygt la alt være som det er.

Les hvordan du setter de automatiske oppdateringene av Windows 10 på pause.

Kanskje du er interessert i...