Bluetooth-headset og Windows 10 for PC
Bluetooth-headset

Koble Bluetooth-headsettet til Windows, og oppdag at lyden blir bedre.

© Shutterstock

Bedre Bluetooth-lyd med Windows 10

I den kommende oppdateringen for Windows 10 forbedrer Microsoft lydkvaliteten i Bluetooth-tilkoblede hodetelefoner og høyttalere.

6. mai 2021 av Martin Lorentsen

Bruker du et Bluetooth-headset til PC-en din, er det gode nyheter.

Microsoft har en ny og omfattende oppdatering av Windows 10 på vei, som blant annet gjør lyden i Bluetooth-enheter bedre.

Oppdateringen, som for øyeblikket bare er sendt ut til utviklere, implementerer en ny Bluetooth-kodek for Windows i form av AAC-kodek.

Det fremgår av et blogginnlegg fra Microsoft.

Det er spesielt Apples Bluetooth-tilkoblede produkter som drar nytte av oppdateringen. De bruker nemlig ofte AAC, så hvis du for eksempel bruker AirPods til PC-en din, kan du forvente bedre lyd.

LES OGSÅ: Dette headsettet lades av solen

Derfor blir lyden bedre i Windows

Bluetooth-kodeken styrer hvordan Bluetooth-tilkoblingen fungerer mellom en avspillingsenhet og et headset.

Foreløpig har Windows bare støttet SBC eller AptX som Bluetooth-kodek, og dette har fått konsekvenser for lydkvaliteten i bl.a. Apples produkter.

Når du tidligere har koblet Apple-headsettet til Windows 10, har de spilt av lyden via SBC, noe som har redusert lydkvaliteten. Men med implementering av AAC i Windows 10, vil AirPods nå kobles til kodeken de er utviklet for, og dermed vil lyden bli bedre.

LES OGSÅ: Les alle testene våre av headset

Forbedrer også enhetsbehandlingen

Det kan virke som Microsoft har hatt en del fokus på lyden. I hvert fall er forbedringen av lydkvaliteten ikke den eneste hørbare oppgraderingen i Windows 10.

Administreringen av lydenheter i Windows har fått en liten overhaling, slik at det blir lettere å bytte mellom enhetene.

I lang tid har Windows' enhetsbehandling for Bluetooth vist flere Bluetooth-profiler for det samme headsettet hvis det har både lydavspilling og mikrofon.

Det stopper med denne oppdateringen, slik at det i fremtiden bare vil være én profil per enhet. I tillegg vil Windows automatisk registrere hva du bruker enheten til, og dermed automatisk bytte til riktig funksjon på enheten.

LES OGSÅ: Slik bruker du Bluetooth

Kanskje du er interessert i...