Bedre startmeny i Windows 10

Den neste oppdateringen av Windows 10, 2018 Fall Update, byr blant annet på en mye bedre startmeny. 

© Shutterstock

Bedre startmeny i neste versjon av Windows 10

Til høsten kommer den neste store oppdateringen av Windows 10, 2018 Fall Update. En av de spennende nyhetene gjør startmenyen langt mer anvendelig.

22. mai 2018 av Henning Dadkhah Rasmussen

Når dette skrives, er all verdens pc-er i gang med å installere den siste store oppdateringen til Windows 10, 2018 Spring Update. Om et halvår er det på'n igjen.

Microsoft jobber nemlig iherdig med 2018 Fall Update, altså oppdateringen som kommer i slutten av oktober.

Nye funksjoner i Windows 10 2018 Fall Update

En av de mer lovende funksjonene i den kommende oppdateringen er en videreutvikling av startmenyen, slik at den blir mer brukervennelig.

Nå kommer du nemlig til å kunne gi mappene i startmenyen navn, slik at du slipper å gjette deg til innholdet ut fra ikonene.

Det er bare et par oppdateringer siden det ble mulig å opprette mapper i startmenyen.

I animasjonen under kan du de hvordan du gjør det. Du trekker ganske enkelt et ikon over et annet i startmenyen, så opprettes en mappe som inneholder begge snarveiene.

Windows 10 2018 Fall Update startmeny gif

Ved å dra et ikon over et annet i startmenyen, kan du opprette en mappe til for eksempel sosiale medier-apper som Twitter og Facebook.

Slik bruker du den nye Windows 10-funksjonen som kommer oktober

Når du har opprettet en mappe i startmenyen, må du klikke på den slik at den utvides.

Her kan du navngi mappen slik at det blir lettere å se hva den inneholder, for eksempel spill, tekstbehandling eller verktøyprogrammer. 

Nå vises et valg øverst. 

> Les mer om Windows 10 – nyheter, tips og triks 

mapper i startmeny i windows 10

Du navngir en mappe i startmenyen ved å klikke på den slik at den åpner seg. Navnet skriver du der det står <insert witty group name>.

Hold deg oppdatert på Windows 10 

I bladet Komputer for alle kan du holde deg oppdatert på alle funksjoner og nyheter i Windows 10. Du får også tips om hvordan du gjør Windows 10 mer personlig og effektivt, for eksempel med tilleggsprogrammer og smarte triks.

Prøv Komputer for alle og få full tilgang til Fordelssonen med over 300 programmer som er nøye testet av våre eksperter. Med programmene følger grundige trinn for trinn-veivisere på norsk, slik at det er lett å komme i gang.

Du kan prøve en utgave av Komputer for alle inkludert Fordelssonen for kun kroner 29,–. Se tilbudet her. 

Kanskje du er interessert i...