Fjern passord i Windows 10

Det er lett å fjerne passordbeskyttelsen i Windows 10, hvis du er lei å skrive passordet hver gang du starter maskinen.

Fjern passordet i Windows 10

Les dette hvis du er lei av å måtte oppgi passord hver gang du starter Windows 10. Her viser vi hvordan du fjerner passordet i Windows 10.

23. oktober 2018 av Henning Dadkhah Rasmussen

Flere har spurt oss om hvordan man slår av passordet i Windows, slik at de kan starte Windows. 

Oppskriften er enkel, men det er bare mulig å fjerne Windows-passordet hvis du logger på en lokal brukerkonto på Windows 10-maskinen. 

Hvis maskinen derimot er koblet til en Microsoft-konto, er det ikke mulig å slå av passordet i Windows. Årsaken er ganske enkelt at uvedkommende i så fall lett kunne fått tilgang til epost, dokumenter og andre nettjenester fra Microsoft. 

> Les alt om Windows 10 her

Slik deaktiverer du Windows-passordet

Har du en lokal brukerkonto på en pc med Windows 10, fjerner du enkelt passordkontrollen ved å åpne startmenyen og skrive netplwiz

Klikk på søkeresultatet Netplwiz øverst i startmenyen.

Fjern passordet til Windows 10

Det er lett å fjerne passordet til Windows hvis du har en lokal brukerkonto på maskinen. 

Nå åpnes et lite vindu der du fjerner haken ved Brukere må angi et brukernavn og passord for å bruke denne datamaskinen. Klikk på OK

Neste gang du starter maskinen, kommer du rett inn i Windows, uten først å måtte oppgi passord.

> Les også: Ta snarveien til de viktigste innstillingene i Windows 10

Lær mer i vårt debattforum

I Komputer for alles Spør oss-forum kan du lese andres it-relaterte spørsmål og se svarene fra andre lesere og vårt eget ekspertpanel. 

Hvis du abonnerer på bladet, kan du også logge inn og stille spørsmål døgnet rundt, og kanskje til og med få andre leseres erfaringer med tilsvarende problemer.

Akkurat nå kan du prøve en utgave av Komputer for alle og få tilgang til både Spør oss-forum og Fordelssonen med over 300 sikre og gjennomtestede programmer for bare 29 kroner. 

Kanskje du er interessert i...