Windows 10 landskab

Kan PC-en din kjøre Windows 10?

Du kan fremdeles oppgradere gratis til Windows 10. Komputer for alle har testet fire gamle pc-er for å se om de kan kjøre det nye operativsystemet.

14. juli 2016 av Erik Christensen

Nå er det snart et år siden Windows 10 ble lansert, og jubileumsdagen – 29. juli – er siste muligheten til å oppgradere operativsystemet gratis, hvis du bruker Windows 7 eller 8.

Har du en gammel, men god pc med XP eller Vista, må du betale for oppgraderingen. Men hvis pc-en virker som den skal, er det noe vits i å gjøre det, eller er det bortkastet tid og penger? Komputer for alle har sett på saken.

Hvilke datamaskiner kan kjøre Windows 10?

Microsoft anbefaler at du bare installerer Windows 10 på pc-er som tidligere har kjørt Windows 7 eller 8.

Vi lot oss ikke stoppe av det, men trakk betalingskortet, kjøpte Windows 10 og brente det på en dvd – klart til installasjon.

Laste ned Windows 10 eller få tilsendt en minnepinne

Til innkjøpet av Windows 10 brukte vi en ny pc. Du kan også velge å få tilsendt operativsystemet på en minnepinne.

Ifølge Microsoft tar det cirka fem dager på få tilsendt minnepinnen. Før du bestiller bør du sjekke om den gamle pc-en kan starte fra en minnepinne. Du kan også laste ned Windows 10 og brenne det på en dvd.

## > Test av Windows XP-maskin fra 2002 ## > Test av Windows XP-maskin fra 2003 ## > Test av Windows XP-maskin fra 2006 ## > Test av Windows Vista-maskin fra 2009

> Les alt om Windows 10 her

Kanskje du er interessert i...