Smart notatverktøy i Windows 10
Klistrelapper

De små post-it-lappene er uunnværlige når du skal huske ulike oppgaver og tidspunkter. Huskelappene finnes nå også i digital form i Windows 10.

Klistrelapper: Smart notatverktøy i Windows 10

Få har oppdaget det, men den digitale versjonen av de små, gule post-it-lappene du finner rundt om på kontorer, er faktisk innebygd i Windows. Se hvor du finner funksjonen.

9. august 2021 av Henning Dadkhah Rasmussen

Det er ofte litt tilfeldig når du oppdager en ny og smart funksjon i Windows.

Tiden da du fikk med deg en komplett brukerhåndbok ved kjøp av ny pc med Windows er for lengst forbi, og derfor må du selv lete litt for å oppdage andre enn de funksjonene som finnes på skrivebordet eller i startmenyen.

Her har vi imidlertid funnet en smart funksjon som du enkelt kan få glede av. 

Notatverktøy gjør ikke mye ut av seg

Windows 10 inneholder en rekke små, praktiske verktøy, funksjoner og innstillinger som de færreste kjenner til eller bruker – og det er synd.

Slik er det også med notatverktøyet Klistrelapper. Programmet er et enkelt notatverktøy som du kan bruke til å gjøre raske notater på skrivebordet.

Klistrelapper er en praktisk app som kan brukes i stedet for de vanlige post-it-lappene du fester på pc-skjermen – f.eks. en påminnelse om en tannlegetime eller en innleveringsfrist for en jobb. 

> Les også om Google Keep, som er Googles versjon av et notatprogram, her.

Synkroniserer på tvers av pc-er

Du kan opprette så mange notater du vil i Klistrelapper, og når du er ferdig med en oppgave, kan du enkelt slette notatet igjen.

Som en ekstra smart funksjon synkroniserer Klistrelapper automatisk mellom dine forskjellige pc-er med Windows 10 hvis du har flere enn én. 

Det fungerer imidlertid bare hvis du er logget på maskinene dine med en Microsoft-konto.

Dermed vet du hva du skal huske, uansett hvilken pc du bruker den dagen.

Slik bruker du verktøyet

  1. Du finner Klistrelapper ved å skrive Klistrelapper i søkefeltet på oppgavelinjen.
  2. Klikk på Klistrelapper i søkeresultatet.
  3. Klikk på plusstegnet i hovedvinduet i programmet for å opprette et nytt notat.
  4. Klikk i notatvinduet for å gjøre det aktivt, og skriv deretter en påminnelse. Teksten lagres automatisk, og du kan også skrive mer eller slette i teksten senere.
Klistrelapper i Windows 10
Klistrelapper

I hovedvinduet til venstre ser du en oversikt over alle notatene dine, og du kan dobbeltklikke på hver av dem for å vise dem som et gult notat på skrivebordet.

Les om 19 andre skjulte funksjoner i Windows

I Komputer for alle nummer 13/2021, som nettopp er kommet i kioskhyllene, kan du lese om 19 andre glimrende funksjoner og programmer som er mer eller mindre skjult i Windows 10.

Du finner også videoer i Fordelssonen som viser noen av de geniale funksjonene i bruk.

> Les artikkelen og se videoene i Fordelssonen her

Kanskje du er interessert i...